Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUDENTSKI ŽIVOT Odustali od najavljenog prosvjeda ispred Banovine

Gradonačelnik Kuret obećao novu menzu u središtu grada

18.11.2008.
u 15:08

SPLIT – Studentski prosvjed zbog nedavnog zatvaranja studentske menze ‘‘Index’’ u Svačićevoj ulici u središtu grada, koji je bio najavljen za danas ispred Banovine, nije održan.

Studenti su od prosvjeda odustali zbog obećanja gradonačelnika Ivana Kureta koji je poručio kako će u idućih mjesec dana, ili najkasnije dva, otvoriti novi restoran u Nodilovoj ulici, pokraj Obrtničke škole.

Cilj ispunjen
– Sada smo zadovoljni. Nadamo se da će gradonačelnik Kuret obećanje izvršiti u naznačenom roku. Ostvarili smo cilj i od prosvjeda odustali – kazala nam je Tanja Vlašić, studentica Pravnog fakulteta, predstavnica prosvjednika.

Naglašava kako će otvaranjem restorana u Nodilovoj ulici studentima prehrana biti znatno dostupnija i kako neće morati pješačiti i gubiti vrijeme da bi stigli do restorana u Spinut ili kampus.

Prema riječima Tanje Vlašić, u restoranu na Spinutu spiza se čeka više od pola sata zbog velikih gužvi. Poseban problem studentima predstavlja pokazna karta, pogotovo podstanarima, jer da bi je dobili, moraju prijaviti boravište u Splitu. Stanodavci ih, međutim, zbog toga što moraju platiti porez na iznajmljivanje, najčešće ne žele prijaviti. Pokazna karta, za njihov “tanki” studentski džep, poprilično je skupa.

Gradonačelnik Ivan Kuret obećao je urediti u Nodilovoj ulici gradski prostor površine 360 metara četvornih. U njoj se nekad nalazio ugostiteljski objekt koji je javnim natječajem ponovno ponuđen za komercijalni najam pa grad ima pravo natječaj poništiti.

Vlasnicima vraćeno
Stavljanjem u funkciju restorana u Nodilovoj ulici, oko pet tisuća studenata sa sedam splitskih fakulteta koji nisu preselili u sveučilišni kampus na Visokoj, imat će znatno dostupniju svakodnevnu prehranu.

Valja podsjetiti da “Index” nije zatvoren zbog samovolje Studentskog centra, nego zbog pravomoćne i ovršne presude Općinskog suda Split, koju je centar morao ispoštovati. Temeljem te odluke SC je morao vratiti taj prostor u suposjed vlasnicima kojima je ta imovina bila oduzeta nacionalizacijom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije