Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MISLE DA SU CIJEPLJENI BUDALE'

Franković primio prijetnje smrću zbog izjave o antivakserima: 'Na stotine ih je bilo'

Zagreb: Saborski zastupnici s različitim zaštitnim maskama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
04.07.2021.
u 21:01

Cijepljenjem ćemo osigurati urednu sezonu, ali puno toga je i na ugostiteljima i na onima koji organiziraju okupljanja, kaže gradonačelnik

U RTL-u Danas gostovao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković koji je prokomentirao cijepljenje te mnogobrojne kritike i prijetnje koje su stigle na njegov račun nakon izjave da 'antivakseri cijepljene smatraju budalama'.

- Dobivao sam prijetnje smrću i slično. Na stotine je bilo takvih. Jučer sam pričao na desetke, ali danas je to uslijedilo na stotine prijetnji. Ali zanimljivo je da ni jedna nije bila iz Dubrovnika. Većinom su prijetnje osoba koje dolaze iz područja Hrvatske ili čak od naših bivših građana koji sada žive u inozemstvu. Valjda oni znaju što je bolje za nas. Žao mi je da ti ljudi, koji smatraju da upravo necijepljenjem trebaju jedino i isključivo štititi sami sebe, ja im kažem upravo suprotno, cijepljenjem pokazujemo visoku dozu moralnosti i sigurnosti o drugima, kazao je Franković koji se zalaže za ograničenja necijepljenima na većim okupljanjima. 

- Cijepljenjem ćemo osigurati urednu sezonu, ali puno toga je i na ugostiteljima i na onima koji organiziraju okupljanja. Ako oni budu poštivali mjere Stožera, nitko od nas problem neće imati, nadodao je. 

Osim toga, komentirao je i odaziv na cijepljenje turističkih djelatnika u Dubrovniku. 

- Dosad je više od 25.000 naših sugrađana primilo prvu dozu cjepiva. Očekujemo da će se u narednim tjednima nastaviti jednakim intenzitetom. 47 posto procijepljenost nije mala. Ali nije ni dovoljna da bi zadržali intenzitet malog broja zaraženih, kaže gradonačelnik.

- Ako uspijemo zadržati brojku zaraženih od covida-19 na niskoj razini, Dubrovnik će odraditi jednu izvrsnu turističku sezonu. Po prvi puta smo povezani sa SAD-om i Rusijom. Brojne su zemlje zainteresirane  za direktnu liniju s Dubrovnikom. Vjerujem da nas to sve skupa ohrabruje. Ali, zdravstvena sigurnost je  prioritet broj 1, nadodaje. 

VIDEO Što je zapravo delta soj koronavirusa i koliko je opasan?

Komentara 15

DU
Deleted user
09:31 05.07.2021.

Meni nisu jasni sebicni ljudi bilo starci, bolesni I oni drugi koji bi zrtvovali iti jedno dijete za sebe. Takvih mi uopce nece bit zao kad pocnu umirat od cjepiva prvom pojavom standardne prehlade ili gripe. Pa ako vec govorite “mislite na druge” onda je logicno da se najvise mora brinuti o mladima I djeci a ne o onima koji su svoj zivot odradili.

NE
nemanatrag
21:26 04.07.2021.

Antivakseri anti Hrvati...

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
22:43 04.07.2021.

nije mi jasno cega se cjepljeni boje pa vi ste zasticeni pustite nas da umremo ako hocemo ...sta vas briga vi ste zasticeni i nemorate maske nosit ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije