Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Gradonačelnik Donjeg Miholjca: Ne želimo glazbu s politikom

Riječ je o otkazivanju Škorinog koncerta koji se trebao održati 29. rujna, na Dan Grada Donjeg Miholjca, a Aladić objašnjava da su ga otkazali jer je Škoro, a ne Grad Donji Miholjac, promijenio okolnosti ugovorenog koncerta.
23. rujna 2019. u 11:41 15 komentara 1372 prikaza
miroslav škoro
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić (nezavisni) u ponedjeljak je opovrgnuo da je pod utjecajem HDZ-a otkazao koncert Miroslava Škore, poručivši da je na tu odluku utjecao sam Škoro "promjenom okolnosti koje nisu ugovarane" tj. najavom kandidiranja na predsjedničkim izborima.

Miroslav Škoro Donji Miholjac HDZ se oglasio: Nemamo nikakve veze s otkazivanjem Škorinog koncerta

"Na moju odluku (usuglašenu s mojim suradnicima) utjecali ste samo Vi, g. Škoro, promjenom okolnosti koje nisu ugovarane. Žao mi je što kao poduzetnik i znalac područja autorskih prava niste sami svima nama gradonačelnicima koji smo prije Vašeg jednostranog čina odluke o kandidiranju na predsjedničkim izborima ugovarali Vaše glazbene nastupe poslali dopis s molbom za sporazumni raskid ugovora, kojeg više ne možete ispuniti u duhu ugovaranih okolnosti”, poručio je Aladić u podužem otvorenom pismu "glazbenom i političkom stožeru Miroslava Škore”.

Škoro sad može isporučiti samo glazbu s politikom

Riječ je o otkazivanju Škorinog koncerta koji se trebao održati 29. rujna, na Dan Grada Donjeg Miholjca, a Aladić objašnjava da su ga otkazali jer je Škoro, a ne Grad Donji Miholjac, promijenio okolnosti ugovorenog koncerta.

"Legitimnom građanskom odlukom da učini samoinicijativni politički istup u smjeru namjere kandidiranja na predsjedničkim izborima, Škoro je samoga sebe onemogućio da nastupi politički neutralno i općeprihvaćeno kao glazbenik na proslavi Dana Grada”, kaže Aladić.

Poslovno gledano, iz Donjeg Miholjca su naručili proizvod koji im Škoro više ne može isporučiti, već im je za taj isti novac namjeravao isporučiti neki drugi proizvod. "Naručili smo glazbu bez konotacija natjecateljske politike, a on to sada ne može isporučiti ni da hoće, nego samo glazbu s politikom”, naglašava Aladić.

Istraživanje o drugom krugu predsjedničkih izbora U drugom krugu Novo istraživanje: Grabar-Kitarović pobijedila bi i Milanovića i Škoru, a Škoro Milanovića

Gradonačelnik odbacuje i tezu ”Škorinog političkog tima” da je tom odlukom Škori ograničio ustavno pravo na rad, poručujući im kako time Škoru čuva od "neugodnosti da sutra zajedno završimo pred sudom (ili barem Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa) zbog pogodovanja u prikrivenoj kampanji, potpuno jednako nedopuštenoj kao i u slučaju prikrivenih reklama”.

To potvrđuje svojom reakcijom i Škorina ugovorna strana - mi smo otkazivanje koncerta dostavili glazbenom timu Miroslava Škore, a ni sat vremena nakon slanja obavijesti o otkazivanju koncerta u javnost izlazi politički tim Miroslava Škore i komentira naše otkazivanje koncerta političkim argumentima i podmetanjima, navodi Aladić.

HDZ je na odluku imao nulti postotak utjecaja

U pismu se referira i na ocjenu Škorinih političkih suradnika, koji su ga zbog odluke o otkazivanju koncerta nazvali "HDZ-ovim poslušnikom” te podsjeća da je sa svojom nezavisnom listom na prošlim izborima pobijedio i HDZ i SDP i sve druge političke stranke, te da ih namjerava ponovno pobijediti i osvojiti drugi mandat.

Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović i Miroslav Škoro Istraživanje Kolindi Grabar-Kitarović sve se više topi prednost, Milanović joj puše za vratom

Sve ostale stranke u Donjem Miholjcu, pa tako i HDZ, vjerojatno razmišljaju kako pobijediti mene. To je njihovo pravo koje ću im ja nastojati onemogućiti svojim političkim programom. Eto, točno toliki je na ovu moju odluku utjecaj HDZ-a - nulti postotak utjecaja, poručuje Aladić.

Trčanje
STIŽE PRAVA ZIMA
Što napraviti da trčanje ostane aktivnost u kojem uživamo, a ne noćna mora
 • Avatar Narod
  Narod:

  Ispravno bi bilo da sam otkaze koncerte koji su na trosak poreznih obaveznika ali Skoro mora probati:)) Najbolje da mu grad jos plati nastup jedno 30 - 40 000, na tom je napravio doktorat.

 • Avatar Ante-Portas
  Ante-Portas:

  Neka Skoro dodje na festu i dijeli potpise i selfije. A moze djeliti i majice s natpisom Pittsburg Steelers ili Pittsburg Penguins navijacima.

 • kukie:

  zvati ce milanovica da mu peva