Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U drugom krugu

Novo istraživanje: Grabar-Kitarović pobijedila bi i Milanovića i Škoru, a Škoro Milanovića

Istraživanje o drugom krugu predsjedničkih izbora
Foto: HRT
1/3
22.09.2019.
u 19:50

Da je danas drugi krug predsjedničkih izbora, u srazu sa Zoranom Milanovićem aktualna predsjednica osvojila bi drugi uzastopni mandat. Grabar-Kitarović dobila bi 52,3 posto glasova, Milanović 43,2, a neodlučnih birača u ovom duelu je 4,5 posto

Kolinda Grabar-Kitarović pobijedila bi u drugom krugu predsjedničkih izbora u srazu sa Zoranom Milanovićem, kao i s Miroslavom Škorom, dok bi Škoro pobijedio Milanovića kad bi njih dvojica prošli u drugi krug, ukazuju rezultati istraživanja koje je večeras objavio HRT.

U drugom krugu analizirana su tri duela, u skladu s onime što je istraživanje pokazalo za prvi krug. 

Da je danas drugi krug predsjedničkih izbora, u srazu sa Zoranom Milanovićem aktualna predsjednica osvojila bi drugi uzastopni mandat. Grabar-Kitarović dobila bi 52,3 posto glasova, Milanović 43,2, a neodlučnih birača u ovom duelu je 4,5 posto.

Grabar-Kitarović pobijedila bi i Škoru da on s njom uđe u drugi krug, ali s manjom prednošću - 49,2 u odnosu na Škorinih 41,6 posto. Neodlučnih bi u ovom scenariju bilo 9,2 posto.

Grabar-Kitarović u tom bi slučaju imala podršku 73,8 posto birača HDZ-a, a Škoro 23,9. SDP-ovi bi birači, ako već nema njihova kandidata u drugom krugu, na Pantovčaku radije vidjeli Škoru nego Grabar-Kitarović - 49,3% SDP-ovih birača glasovalo bi za njega, a 41,3% za Grabar-Kitarović.

A u trećem scenariju drugog kruga prema ovom istraživanju Škoro bi pobijedio Milanovića s 49,4 posto u odnosu na 45,5 posto, s 5,2 posto neodlučnih.

Istraživanje HRejting obuhvaća 1400 ispitanika, statistička pogreška je +/- 2,62%, a razina pouzdanosti 95%.

VIDEO Milorad Pupovac o tome ostaje li SDSS u Vladi:

Komentara 54

DU
Deleted user
20:16 22.09.2019.

Stara nova predsjednica naša Kolinda.

BR
Brontops
23:14 22.09.2019.

Predsjednica i narednih pet godina predsjednica. Uzalud sve ankete, sva nastojanja diskreditacije koja se kanaliziraju preko pojedinaca ili coporativno u nekima od ”najpopularnijih” u hrvatskom masmedijskom prostoru kao i kokodakanje komentatora po portalima. Kolinda Grabar Kitarovic je jedina osoba kojaja unatoc gotovo nikakvim ovlastima moze doprinjeti ugledu i razvoju Hrvatske. Ovi drugi mogu samo unazaditi. A toga je vecina hrvatskog naroda itekako svjesna!

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
02:23 23.09.2019.

Kolinda Milanovic je najtocnija prognoza, Skoro i Kolakusic ce s boriti za bronzu kad pocne kampanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije