Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE PREDOSTROŽNOSTI

Gradonačelnik Čakovca u samoizolaciji jer je bio na sastanku sa zaraženim ugostiteljem

Stjepan Kovač
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
23.03.2020.
u 18:59

Društvene mreže užarile su se danas zbog reakcija građana koji tvrde da je ugostitelj, koji se 20. ožujka javio epidemiolozima jer je osjetio prve simptome, danima prije toga viđen u svom kafiću i drugim javnim mjestima

Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač završio je u samoizolaciji jer je 16. ožujka u Gradskoj upravi bio na sastanku na kojem je bio i virusom COVID-19 zaraženi čakovečki ugostitelj. Objavio je iz svog stana video s porukom. 

- Ta je osoba prošli tjedan bila na sastanku s drugim ugostiteljima u Gradskoj upravi. Svi koji smo bili na sastanku, iako nemamo simptome virusa, iz mjera predostrožnosti moramo tjedan dana biti u samoizolaciji - objavio je gradonačelnik Kovač.

 

Na tom sastanku vlasnici ugostiteljskih objekata izrazili su uz ostalo, nezadovoljstvo brojnim kršenjima samoizolacije.

Društvene mreže užarile su se danas zbog reakcija građana koji tvrde da je ugostitelj, koji se 20. ožujka javio epidemiolozima jer je osjetio prve simptome, danima prije toga viđen u svom kafiću i drugim javnim mjestima. Potvrđeno je da je boravio u Austriji, no rekao je da se vratio u Čakovec prije nego što je propisano da svi koji se vraćaju iz te države moraju na dva tjedna u samoizolaciju. 

Komentara 1

RO
Rokica
08:13 24.03.2020.

Tjedan dana. A ja moram biti dva. Kakav je to zakon?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije