Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Gradonačelnica V. Želježnjak tvrdi da ju šef HRT-a Radman nije 'žicao' radni prostor

Radman
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
17.04.2014.
u 14:33

U Koprivnici će, unatoč zatvaranju dopisništva s 30. lipnja, nastaviti raditi troje dopisnika, ali još nije odlučeno tko će to biti od trenutačno sedam zaposlenih

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman prekjučer je posjetio njihovo dopisništvo u Koprivnici, koje se zatvara s 30. lipnja, a potom je bio i kod gradonačelnice Vesne Želježnjak. Otkrila je kako su razgovarali o restrukturiranju javne televizije i što ono znači za dopisništvo i općenito gledatelje iz Podravine i Prigorja.

Poznato je da će od sedam zaposlenih dvojica vjerojatno u mirovinu, a ostat će raditi njih troje. Koji će to ljudi točno biti, još nije odlučeno. Postoje dvije vizije. Jedna je da to budu dva novinara i jedan tehničar pa da uzajamno uče kako postati pravi videonovinar, a druga je da odmah svatko od njih radi sve. Nepoznato je i hoće li oni raditi od kuće, pa će im HRT sufinancirati režijske troškove, ili će im se osigurati neki radni prostor. O tome će zadnju riječ dati budući zaposlenici. Gradonačelnica je istaknula da na sastanku glavni ravnatelj HRT-a nije od nje “žicao” radni prostor.

- Grad se ponudio da će naći prostor za njih ako bude potrebno. Na bazenima je jedan prostor koji im možemo ponuditi, ali ništa neće biti badava - rekla je V. Želježnjak, koju smo pitali zašto više nije tako glasna kada se govori o HRT-ovu dopisništvu u Koprivnici i njezinu ukidanju.

- Radman je naglasio da će zaposlenici HRT-a imati suvremenu opremu. Neće više biti velikih i starih kamera kakvu nosi naša legenda Pipa (Krunoslav Povijač, op.a.). Očito je da se napretkom tehnologije moraju promijeniti i neke stvari. Nitko nije sretan dok se gubi ijedno radno mjesto, ali to je život. Trebalo je možda prije objasniti reorganizaciju pa ne bi bilo toliko otpora na zatvaranje dopisništava - kazala je koprivnička gradonačelnica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije