Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HŽ PORUČIO:

Gradnja prekinuta jer se izvođač radova našao u teškoćama

stajalište
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
03.05.2010.
u 18:46

Projekt HŽ-a u Karlovcu vrijedan je više od 10 milijuna kuna, radovi su počeli 5. svibnja 2008. godine, a gradi se dulje nego zagrebačka Arena.

Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić inzistirao je na sastanku s prvim ljudima Hrvatskih željeznica kako bi doznao zbog čega toliko kasni gradnja novoga željezničkog stajališta u središtu grada.

Lažni rokovi i razlozi

– Direktor Hrvatskih željeznica Branimir Jerneić rekao je da su tijekom gradnje naišli na nekoliko manjih problema, ali da je najveći problem tvrtka koja je izvodila radove, a našla se u poslovnim teškoćama. Direktor Jerneić obećao je da će HŽ razgovarati s izvođačem kako bi utvrdili mogu li sagraditi željezničko stajalište u Karlovcu, i do kojeg roka. Dogovoreno je da će HŽ o rezultatima sastanka obavijestiti Grad Karlovac – rekla je Andreja Barberić, glasnogovornica Grada. Dodala je da je gradonačelnik D. Jelić, iako predstavnici Hrvatskih željeznica nisu spominjali nove rokove niti hoće li tijekom godine riješiti problem s izvođačem i završiti projekt u Karlovcu, zadovoljan sastankom s direktorom B. Jerneićem, jer je napokon rečeno što je najveći problem i kočnica projekta.

– Grad je do sada izdao dvije lokacijske i isto toliko građevinskih dozvola, a bude li potrebno, izdat će i treću dozvolu ako dođe do izmjene projekta, a sve kako bismo pomogli da stajalište bude što prije završeno – kazala je Andreja Barberić.

Gradnja stajališta u Novom centru povjerena je tvrtki Cenoza d.o.o. iz Šapjana kod Rijeke. Službeni početak bio je 5. svibnja 2008. Tada je najavljeno da će za godinu dana Karlovac dobiti prekrasno, novo i moderno stajalište, a vodit će se i briga o okolišu, parkiralištu, prometnoj učinkovitosti, sve radi još kvalitetnijeg putničkog prijevoza. Potom se izredalo nekoliko rokova.

Čekali da prođe zima

Posljednji put, početkom ožujka, iz HŽ-a su nas uvjeravali da je razlog kašnjenju to što su tek 1. prosinca 2009. dobili potvrdu izmjene glavnog projekta po kojem je trebalo nastaviti radove. Potom su ih, navodno, zaustavili snijeg i hladnoća. Tada su nas obavijestili da je za ostatak radova potrebno još oko mjesec dana i da bi novi termin otvaranja mogao biti sredinom svibnja. Međutim, od toga neće biti ništa.

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
20:45 03.05.2010.

Država i dalje propada zbog lihvarske i sluganske politike prokletim EU direktivama brže nego što se lopta kotrlja nizbrdo ....... bit će još repriza maksimira ........

BU
bubimima
11:20 04.05.2010.

Otkada to radovi stoje zbog papirologije i čekanja na dozvole?! Pa zna se da država i gradovi grade ceste i javne objekte ne poštujući zakone, bez dozvola i dokumenata, samo da što prije građevinsko-politička mafija opere novce. Ministarstvo građevinarstva ionako ne kontrolira zakonitost javnih građevinskih radova. Ovdje se očito radi o onoj: \"Dobar izgovor zlata vrijedi\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije