Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
procesija sa svijećama
Povratak na članak

Građani diljem Hrvatske obilježili Dan sjećanja na Vukovar

Građani diljem Hrvatske pale svijeće povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Sutra se, naime, obilježava 20 godina od pada Vukovara

Komentari 55

KL
klanac
20:27 17.11.2011.

Čast i hvala svima poginulim za domovinu, danas posebno sjećanje na Vukovar i hrabre Vukovarce! Oni su doista bili Za Htvatsku!

VL
BG
bijesna glista
21:21 17.11.2011.

Hm Koliko emocija i to 20 godina iza pogroma. A da su tada pomogli, ne bi toliko svijeća bilo potrebno. Folklorna tuga samo je kategorija, a u stvarnom životu patnja je egzaktna. Mi luzeri, koji smo tada mislili da jee to ostvarenje vijekovnog sna, sada smo na marginama. Ali ipak hvala na sjećanju.

VL
OB
-obrisani-
21:47 17.11.2011.

Ne pale svijeće građani nego hrvati. I kod mene na prozoru gori svijeća za sve hrvatske stradalnike u Vukovaru od posljedica velikosrpske agresije, a ja nisam građanin, nego hrvat.

VL
DU
Deleted user
21:56 17.11.2011.

kontraadmiral je napisao/la: --------------------------------------- ti si budala a ne hrvat. a sto ako nijemc ili talijan ili musliman pali svijecu....

VL
KA
kampanel
22:02 17.11.2011.

Tko da je pomogao? Zar ćemo dopustiti da nam Dejan Jović,Jakovina i ostali zagovornici multiperspektivnosti a u stvari postmodernističkog relativizma zbog nekih priglupih teorija zavjere bace ljagu na Hrvatsku državu? U to vrijeme uz Vukovar pod opsadom,granatiranjem,pred padom bili su mnogi grqdovi u RH,od Zadra u kojem je u samom gradu bilo 19 vojarni ,preko šibenika pa nadalje Vukovar je odigrao svoju ulogu,zaustavio je ogormnu armiju i njegova uloga je nemjerljiva za daljnji razvoj situacije,zato mu danas svi skupa odajemo dužnu počast kao hrvatskom Alamu. Rat nije udaranje glavom u zid,biti suočen sa onolikom ubilačkom silom zahtjevalo je racionalnu strategiju ali i žrtvu zašto se svaka obljetnica simbola stradavanja svih nas zbog nekoliko provokatora mora pretvoriti u priču dali je uopće bilo potrebno stvarati Hrvatsku državu.Takvo pitanje si može postavljati samo malodušna ortodoksna orjunašina,nitko normalan nije mislio da će nastankom Hrvatske sami od sebe teći med i mlijeko,okvir tj nacionalnu državu hrvatskog naroda smo dobili na nama je da je čuvamo i na bazi tradicije ali bez d tradicionalizama unaprijedimo! ŽIVILA HRVATSKA,ŽIVIO GRAD HEROJ!

VL
DE
derantamni
22:09 17.11.2011.

meni je kao srbinu ,kao čoveku...žao vukovara i svih nevinih žrtava kao i svih žrtava tog glupog rata neka im je laka zemlja i večita slava

VL
DU
Deleted user
22:10 17.11.2011.

bace ljagu na Hrvatsku državu? ------------------------------------------------ ahahaaa,pa tebi je premijer u zatvoru ko lopina. prodavo naftnu industriju za mito. cijela politicka nomenklatura su lopovi i propalice da ne znas ko je gori. generali bili drvosjece i soferi kamiona.tih istih\" branitelja\"\" sada maltene ima vise nego stanovnika hrvatske. pa partizani su poslije rata birali bolje i skolovanije kadrove.. i ti pricas o bacanju ljage na hrvatsku.

VL
KA
kampanel
22:22 17.11.2011.

Dan danas više tih tvojih partizana prima mirovinu od Hrvatske države negoli branitelja. Ti molim ti idi radi ,nahrani tu svoju nejaku staricu i odjebi lagano u skokovima,znamo tko živi u engleskoj,možda si \'dejstvovao \' po Ovčari a sada tu prodaješ demagogiju. Ili odaj pijetet ili se skolni,prvim svojim postom rekao si sve o Vukovaru i njegovim žrtvama sad ti ja poručujem da isto mislim za tebe i tu tvoju staru!

VL
Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
22:23 17.11.2011.

Čast poštenim Srbima, al takvih je malo, ali kad vidimo sve zločine ove zvjeradi, tih kasapa Srpskih, te bande drumskih razbojnika, najgorih ološa i ljudskih otpadnika a pogotovo domaćih Srba, tih mrcina smrdljivih zadojenih prastarom mržnjom, shvatimo da nema tu pomirbe ni zaborava.

VL
OB
-obrisani-
22:29 17.11.2011.

worldwizard - ne provociraj i ne trolaj. Svoje frustracije liječi negdje drugdje.

VL
KA
Karlek1
22:34 17.11.2011.

Srbi su u Beogradu 1991.godine bacali cvijeće na kolonu tenkova koja je krenula osvajati Hrvatsku i razarati Vukovar. Sravnili su sa zemljom taj barokni grad na Dunavu i ubili mu dušu, no nisu se nadali da neće uspjeti slomiti hrvatskii ponos i dostojanstvo ! Polomili su zube tamo, agresivno rušeći sve pred sobom. Cijelom svijetu su tada pokazali svoje barbarstvo, divljaštvo i zle namjere. Zato je Vukovar zauvijek naš simbol herojstva i pobjede ! Vukovar vječno živi u našim srcima !!

VL
DU
Deleted user
22:36 17.11.2011.

17.11.2011. u 22:22h kampanel je napisao/la: Dan danas više tih tvojih partizana prima mirovinu od Hrvatske države negoli branitelja. Ti molim ti idi radi ,nahrani tu svoju nejaku staricu i odjebi lagano u skokovima,znamo tko živi u engleskoj,možda si \'dejstvovaoao \' po Ovčari a sada tu prodaješ demagogiju. Ili odaj pijetet ili se skolni,prvim svojim postom rekao si sve o Vukovaru i njegovim žrtvama sad ti ja poručujem da isto mislim za tebe i tu tvoju staru! ------------------------------------------------------------------------------------------------ ahahaha, moja stara zivi u kuci 100 metara od mora (u dubrovniku) u svojoj spavacoj sobi na zidu ima toshibu od 38\" . ja se za nju ne sekiram. samo dajemprimjer kakva je to jadna drzava i cime se zamlacuju POSLIJE DVADESET GODINA . u europi se 20 godina poslije rata nije ni znalo da je bio WW2. slavili su bitke samo partizani. oce li i ovi slijedecih 50 godina slavit svoje sutjeske, kozare, neretve i drvare. tu je sve ostalo isto ko u SFRJ. samo se grb i bandijera promijenili.

VL
KR
KRŠ
23:03 17.11.2011.

Vukovare hvala!

VL
OB
-obrisani-
23:20 17.11.2011.

worldwizards - niže si rekao kako te boli neka stvar za Vukovar. Nas boli neka stvar za tvoju staru i tebe.

VL
KO
komentarko
23:24 17.11.2011.

Sve je to lijepo, ali Vukovar postoji 365 dana u godini. Mogla bi se Hrvatska odužiti i na način da Vukovar ne bude jedan od najskupljih gradova u RH.

VL
Avatar naroz
naroz
23:47 17.11.2011.

17.11.2011. u 22:23h ReTuRn Of ThE AlieN je napisao/la: Čast poštenim Srbima, al takvih je malo, ali kad vidimo sve zločine ove zvjeradi, tih kasapa Srpskih, te bande drumskih razbojnika, najgorih ološa i ljudskih otpadnika a pogotovo domaćih Srba, tih mrcina smrdljivih zadojenih prastarom mržnjom, shvatimo da nema tu pomirbe ni zaborava. ================================================================ a ja cu ovako sledece Čast poštenim HRVATIMA, al takvih je malo, ali kad vidimo sve zločine ove zvjeradi, tih kasapa HRVATSKIH, te bande drumskih razbojnika, najgorih ološa i ljudskih otpadnika a pogotovo domaćih HRAVATA, tih mrcina smrdljivih zadojenih prastarom mržnjom, shvatimo da nema tu pomirbe ni zaborava.

VL
VT
vozac-traktora
23:47 17.11.2011.

:((((((((((((((((((

VL
OB
-obrisani-
00:09 18.11.2011.

Opet provokator worldwizard.... Jadnik,bolesnik... Vodi si staru u Englesku ili nek se vrati u srb..pa nece biti gladna...

VL
OB
-obrisani-
00:31 18.11.2011.

Srbočetniče \"worldwizards\", svrbi te Vukovar, je li? Neka te samo svrbi. :) Učini nam uslugu i zaleti se s tom šupljom benom koju nosiš na ramenima svom snagom - pravac u zid!

VL
DU
Deleted user
19:16 17.11.2011.

Slava svim Herojima Vukovara grada heroja

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.