Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brendiranje

Gradit će Kuću graševine u slavonskoj prijestolnici vina

ivan enjingi
Foto: Robert Anić/PIXSELL
22.10.2015.
u 23:30

Pprojekt zagrebačke tvrtke u Kutjevu vrijedan je 50 milijuna kuna

U centru slavonskog vinarstva i vinogradarstva, Kutjevu, planira se gradnja Kuće graševine. Riječ je o projektu zagrebačke tvrtke “Muze” vrijednom 50 milijuna kuna, koji ima osiguranu potporu ministarstava turizma te regionalnog razvoja i fondova EU.

Uz središnji objekt u kutjevačkom vinogorju, u planu je gradnja još dvaju, u Pakracu i u Pleternici.

– Projekt smo izradili temeljem istraživanja povijesti i kulturne baštine ovog kraja te dobrih i loših primjera vinskog turizma u svijetu – kazala je Dragana Lucija Ratković, vlasnica “Muza”. Kutjevčani će njime, dodala je, dobiti atraktivan višefunkcionalni vinski centar u čijem će fokusu biti graševina, obilježje ovoga kraja, ali njime će se promicati i sve druge sorte te tamošnji proizvođači.

Poznati vinar Ivan Enjingi smatra kako sva hrvatska vina zaslužuju imati svoju kuću, pa tako i graševina. – Ideja je dobra. Posjetiteljima treba omogućiti da na jednom mjestu degustiraju najbolja vina iz specifične ponude nekog kraja, bilo da je riječ o graševini, malom plavcu, malvaziji... – rekao je Enjingi.

>>   Enjingi: Čak 50% vina u Hrvatskoj prodaje se na crnom tržištu

Komentara 2

Avatar Glina74
Glina74
06:33 23.10.2015.

S vi bi oni htjeli ulagati sa potporom koje kakovih ministerija i sa fondovima EU da mogu krasti i napraviti kakovi podrumićić gdje se mogli ići nalo kavati i ništa više kome trebaju gostione i podrumi za pijače a nemamo a nemamo posla i kopa se po konjtenjerima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije