Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odabran novi model
Povratak na članak

Građanski odgoj neće biti poseban predmet

Trenutačno ne postoje ni pravne ni kurikularne pretpostavke da se građanski odgoj uvede kao zaseban predmet. Kurikularna reforma nije provedena, strategija obrazovanja nije prihvaćena, Zakon o odgoju i obrazovanju nije izmijenjen. Da se u takvim uvjetima građanski odgoj i obrazovanje uvede kao zaseban predmet, sve potencijalne sudske tužbe bile bi izgubljene

Komentari 23

19
1995josip
20:17 27.06.2014.

Zašto forsirate nešto što nije narod prihvatio , a sa vašom smjenom na vlasti taj cirkus bude ukinut ! Sve neki ateisti i komunisti prkose Katoličkom narodu ,

VL
Avatar Feniks
Feniks
20:38 27.06.2014.

Zašto uvoditi Jovanovićev i SDP-ov predmet kad će svejedno biti ukinut kad kukurikavci izgube vlast?

VL
IS
Iskra1
20:38 27.06.2014.

Nece to samo tako ici! Djeca i narod nisu vasi pokusni kunici. I to da vi iz vasih usta govorite o 'pre-odgoju" ?!; svasta si umisljate! Da ste rekli da ste dogovorili s akademijom kako ce se postici visi stupanjpanj edukacije, kako se to po vasem postize, kako cete pomoci djeci koji su u ozbiljnom zaostatku, dakle to bi bilo neko priopcenje. Brojim dane da nam se izgubite iz vidokruga cim prije; ne zasluzujete povlaciti se po drzavnim uredima, a jos manje placu za posao za koji niste kvalificirani ni na kojoj razini.

VL
PO
ponavljac
20:51 27.06.2014.

Nije se moglo ni očekivati ukidanje tih odgoja, ipak se radi o brojnim parazitima koji čine sve da se počne sa promicanjem antinacionalnih i antitradicionalnih vrijednosti uz dodatno zapošljavanje nekoliko tisuća beskorisnih parazita u obrazovnaju. Samo u zadnjih 10 godinaa se njih preko 30 000 pronašlo u tom nakaradnom ministarstvu . odakle novac za tu gomilu parazita? pa nešto zaduživanjem nešto otimanjem od branitelja , koga briga bitnbo da beskorisno visokoobrazovane spodobe imaju za ljetovanja, zimovanja , kopga brioga što većina tih VSS kadrova ne zna pomnožiti dva decimalna broja na kalkulatoru , bitno je da oni i njihove obitelji lagodno smrde

VL
Avatar Becarina
Becarina
22:03 27.06.2014.

Izgleda da je ovaj ministar stvarno bolji od bivsega .

VL
BI
Bisera
20:16 27.06.2014.

neznam o čemu se to radi kakav građanski odgoj misli li ulični i koji prof sa kojom diplomom kojega fakulteta je pristojan za izvedbu toga programa

VL
Avatar naturtrueb
naturtrueb
21:08 27.06.2014.

Građanski odgoj neće biti poseban predmet . ¸¸¸¸Naravno da neće , ali koga to interesira ??? Djecu ???

VL
NE
neki
21:57 27.06.2014.

Ovi što su pisali taj "kurikulum", imaju li oni kakvih znanstvenih radova u inozemnim časopisima? Zna li itko za njih u međunarodnim znanstvenim krugovima?

VL
Avatar Becarina
Becarina
22:16 27.06.2014.

Vedran Mornar se barem zna nasmjesiti i gledati čovjeku u oči, dok govori .

VL
Avatar naturtrueb
naturtrueb
21:05 27.06.2014.

Drugim riječima draga dječice , kad vam dođe učitelj iz neke selendre i počne vam palamudit o građanskom odgoju , kam bu te ???

VL
ER
eragram
22:46 27.06.2014.

Mornar se umjesto reformom školstva do kraja mandata treba ozbiljno pozabaviti reformom Ministarstva! Ekipa koja trenutno sjedi u Ministarvu bavila se isključivo ideologijom i oni u biti i ne znaju što je školstvo i što je obrazovanje. Nakon što iziz Ministarstva ode 80% komesara može se krenuti u ozbiljan posao reforme sustava. Naravno - Mornar je tempirana bomba jer situacija i u ostalim Ministarstvima je slična. Dakle - Mornarevu reformu koja mora krenuti iz Ministarstva jer riba smrdi od glave i od tamo je treba čistiti - ne bi preživjelo i neće ni mnogi drugi nesposobni birokrati iz raznih Ministarsava koji su se tu godinama uhljebljivali.

VL
CH
chemica
22:09 27.06.2014.

Besmislice. Izbaciti gluposti iz škola, a ne još i uvoditi nove. Što bi meni značio nekakav tamo građanski odgoj u šestom razredu osnovne. Suludo. Nisu sva djeca za atomske fizičare, a nisu ni sva da budu nekakvi "građani", štogod da to predlagateljima uopće značilo. Bio je u srednjoj školi nekakav PiG pa si na njemu naučio sve o politici i građanskom društvu. Kog ćeš vraga učiti u šestom razredu, ako pravo glasa dobijaš tek pet godina poslije? Nakalemiše čak i ekologiju, jer im se pričinilo da bi cijela priča imala više "smisla"! A ima ga možeš mislit koliko. Nadrobljeno sve i svašta, a od svega na kraju jedno veliko ništa. Ajmo još malo djecu opteretiti, kao da će im to kruha dati. Izaći će "građanski opismenjeni" kao što i s vjeronauka izađu "vjerski obrazovani". Samo da poprave prosjek ocjena.

VL
FI
firange
22:56 27.06.2014.

ha ha ..dopunski rad ..

VL
VE
verrmaj
23:42 27.06.2014.

Zato takove ni ne biramo za predsjednika , da nebi slucajno htjeo da se stavi tvoja bista!!!

VL
FI
firange
23:05 27.06.2014.

svako si modelira kako njemu paše

VL
Avatar mlijeko
mlijeko
21:43 27.06.2014.

Vjerojatno niste niti vidjeli što se radi na satu građanskog odgoja inače ne bi ovako pisali. Moje djete je to upisalo kao vannastavni predmet i bio joj je najdraži predmet. Nema tu ideologije već se uče normalne stvari iz života čovjeka. Zato prije komentara bilo bi lijepo da se informirate o tome što se uči na tom predmetu. Tako je i informatika vannastavni predmet i dobro je da se djeca uče onome što će im u životu trebati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.