Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čeka sanaciju

Građani upozorili inspekciju: Ležajevi Savskog mosta rukom se mogu mrviti

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/11
07.10.2020.
u 10:57

Neslužbeno se doznaje da će radovi na sanaciji najvjerojatnije početi 2021. godine.

Savskim mostom svakodnevno prolaze tisuće pješaka i biciklista. Posebno o njemu ovise stanovnici Kajzerice, kojima je to najbliži put do tramvaja u smjeru središta grada. Sanacija i rekonstrukcija staroga Savskog mosta u Zagrebu u planu je još od - Univerzijade. Posljednji je put "ušminkan" uoči lokalnih izbora.

- Sami ležajevi mosta na kojima leži nosiva konstrukcija nosiva, odnosno ploča po kojoj se ljudi kreću - su potpuno truli. Može se sići ispod mosta i vidjeti da se oni mogu rukom mrviti. Sad, u kojem trenutku bi oni mogli popustiti potpuno, nitko ne može reći, tvrdi za HRT Ana Gugić, predsjednica Mjesnog odbora Kajzerice, inače stručnjakinja za projektiranje mostova.

Usto, rupe koje su se otvorile na nogostupima jednostavno su prekrivene čeličnim pločama. S obzirom na to da je riječ o prilično nesigurnom rješenju, postavljena je i "privremena" ograda.

 

Na pitanje građevinskoj inspekciji kada je proveden posljednji nadzor na HRT-u nisu dobili odgovor.

- Usmenim rješenjem putem zapisnika vlasniku je naređeno označavanje građevine opasnom, kao i postavljanje ograde u svrhu fizičkog sprečavanja korištenja pješačkih staza do otklanjanja nepravilnosti, odgovorili su iz Državnog inspektorata Republike Hrvatske.

 

Iz Grada Zagreba stigao je pisani odgovor u kojemu ističu da su dobili projektnu dokumentaciju, da je postupak javne nabave pri kraju te da je potrebno potpisati ugovor s dvije tvrtke koje su zajedno pobijedile na natječaju. Jedna od tvrtki sanirala je Most slobode, a trenutačno izvode radove na Mostu mladosti. Neslužbeno se doznaje da će radovi, premda su iz Grada tražili da počnu ove godine, zbog zauzetosti radnika na sanaciji Mosta mladosti najvjerojatnije početi 2021. godine.

Ključne riječi

Komentara 9

AN
ante92
11:07 07.10.2020.

Zašto most nije zatvoren? Čeka se da netko pogine?

DU
Deleted user
11:08 07.10.2020.

To je samo most , bitniji je spomenik Domovini i to je prioritet za ovaj grad. Most žele popravljati smo oni koji mrze sve hrvatsko i nikada nisu željeli Hrvatsku! Živio Franjo Tuđman!

TM
trade_mark
11:22 07.10.2020.

ovaj most je slika i prilika kak bandić dela u zagrebu! koliko je ono potrošeno love za fontane ispred NSK? 51 milijun kuna. a ljeto na savi? 13 milijuna kuna. spomenik domovini ispred lisinskog? 34 milijuna kuna. dakle, u zadnjih par godina spiskamo gotovo milijardu kuna na stvari koje nam nužno ne trebaju dok ono što već postoji i zapravo ima praktičnu svrhu propada radi nebrige i neodgovornosti. o ostaloj infrastrukturi (vodovod, plin, smeće, ceste, javni prijevoz) dane govorimo. hvala vam gradonačelniče, HVALA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije