Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki pritisak

Građani se osjećaju nesigurno, a Božinović najavio gradnju Centra za migrante 500 metara od kuća

Mirjana Puškarić, gradonačelnica grada Slunja
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
07.09.2023.
u 10:01

Gradonačelnica Slunja, Mirjana Puškarić, navela je kako stanje u Slunju nije dobro. Građani se osjećaju nesigurno zbog grupa migranata koji se kreću po šetnicama, parkovima...

Ove godine je 170% veći pritisak ilegalnih migracija u Europi, a do 700% veći broj zahtjeva za azil. Centar za registraciju migranata vjerojatno će biti u Dugom Dolu kod Krnjaka, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović tijekom posjeta Karlovcu, tamo je održao sastanak s predstavnicima općina i gradova u Karlovačkoj županiji na migrantskim rutama.

U Karlovačkoj županiji i Slunju došlo je do velikog povećanja, ali situacija je pod kontrolom. Također, do sada imaju više od 850 uhvaćenih krijumčara, što je porast od 50% u odnosu na prošlu godinu, rekao je za HRT,  Zoran Ničeno, načelnik Uprave za granicu. Gradonačelnica Slunja, Mirjana Puškarić, navela je kako stanje u Slunju nije dobro. Građani se osjećaju nesigurno zbog grupa migranata koji se kreću po šetnicama, parkovima...

Međutim,  lokacija na kojoj se želi zgraditi Centar za registraciju migranata nije toliko izolirana, udaljena je 500 metara od prvih kuća, ali se nalazi u šumi. Okružena je drvećem pa zbog toga nije vidljiva, a to može smanjiti osjećaj nesigurnosti, smatra zamjenik županice Karlovačke županije, Dejan Mihajlović. Migranti zbog potrebe hrane, odjeće, punjenja telefona provaljuju u napuštene kuće. Tim ljudima bi se trebala dati određena pomoć kako bi se smanjio pritisak prema stanovništvu, naveo je.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Jeziva snimka Brazila iz zraka: Tropski ciklon ostavio pustoš

Komentara 1

Avatar kenshi
kenshi
12:18 07.09.2023.

Na žalost lokalno stanovništvo nemože puno očekivati od vlade jer političari s Plenkovićem na čelu, ne žele se isticati i braniti ovu državu nego im je prioritet udovoljiti apsurdnim i za Hrvatsku štetnim EU odredbama u vezi s migrantima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije