Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
redovne aktivnosti

Građani na kućne adrese dobivaju pozive za ratni raspored, MORH pojasnio detalje

Ilustracija
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL
1/3
20.03.2023.
u 11:02

MORH ističe kako će tijekom ožujka, travnja i svibnja biti pozvano oko deset tisuća razvrstanih pričuvnika

Neki su građani na kućne adrese poziv iz MORH-a u kojem stoji da se moraju javiti u Područne urede za poslove obrane za određivanje ratnog rasporeda. Iz MORH-a za Dnevnik.hr pojašnjavaju kako se radi o redovnim aktivnostima vezanim za pričuvni sastav Oružanih snaga RH.

"Razvrstani pričuvnici pozivaju se u Područne urede za poslove obrane kako bi im se priopćio raspored radi popune pričuvnih postrojbi Oružanih snaga RH. Većina pozvanih nalazi se na rasporedu u pričuvnim postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske, ali im raspored nije mogao biti priopćen tijekom 2020., 2021. i 2022. godine zbog pandemije COVID-19", navodi MORH te dodaje kako će tijekom ožujka, travnja i svibnja biti pozvano oko deset tisuća razvrstanih pričuvnika. S obzirom na neizvjesne okolnosti, vezane i uz rat u Europi, mnoge su građane pozivi uznemirili. 

VIDEO Prevozio suho meso i cigarete preko granice u Hrvatsku, pa dobio kaznu od 1650 eura

Komentara 71

DU
Deleted user
12:30 20.03.2023.

Bas će biti zanimljivo gledati kako Europu brane LGBTIQ brigade.

ZA
zagabria5
14:15 20.03.2023.

Treba poštovati samo jedan princip. Braniti svaku stopu svoje domovine, ali ni nogom krožiti izvan nje da se brane strani interesi Nema dalje

AB
abram
14:02 20.03.2023.

da je pameti neka obveza bi se uvela sigurno, ne mora se samo u rat, imamo primjere, poplavu, potrese a današnja mladež koji fizički mogu puno više nego mi danas ne znaju ništa, pa za vrijeme poplave mladići nisu znali upaliti pentu a da se o drugome ne govori...a o nečemu pogibeljnijem da se ne govori, vidimo da nam sve zlo dolazi sa istoka i ne miruje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije