Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umalo tragedija

Gospićani izvukli dijete zaključano u autu: 'Pokazivalo je znakove klonulosti '

Slavko Midzor/PIXSELL
09.08.2021.
u 13:36

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjom majkom djeteta

U Gospiću se jučer u popodnevnim satima umalo dogodila tragedija. U autu njemačkih registracija zaključano je dijete koje je pokazalo znakove klonulosti, a koje su spasili građani tako što su mališana izvadili iz automobila i pozvali hitnu pomoć koja ga je prevezla u obližnju bolnicu. 

– Policija je jučer oko 15.50 sati zaprimila dojavu od građana da je na parkiralištu trgovačkog centra u Budačkoj ulici u Gospiću u automobilu njemačkih nacionalnih oznaka zaključano dijete koje je pokazivalo znakove klonulosti uslijed visokih temperatura. Do dolaska policijskih službenika na mjesto događaja građani su iz vozila izvadili dijete. Na mjesto događaja pozvana je hitna medicinska pomoć koja je nakon pružanja prve pomoći zbog razvijenih simptoma toplinske iscrpljenosti prevezla dijete u gospićku bolnicu radi pružanja daljnje pomoći – navode iz policije. 

VIDEO: Gospićani izvukli dijete zaključano u autu 'Pokazivalo je znakove klonulosti'

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjom majkom djeteta.

Policijska uprava ličko-senjska objavila je upozorenje građanima da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje.

Navode da se ostavljanjem djeteta bez nadzora u zatvorenom vozilu grubo zanemaruje i zlostavlja dijete, što predstavlja obilježje kaznenog djela povrede djetetovih prava, te da posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje. Odgovorna osoba, ističu, kaznit će se za počinjenje težeg oblika kaznenog djela, za što je propisana kazna zatvora od 1 do 15 godina. 

Njihovo upozorenje prenosimo u cijelosti. 

"Iznimno je važno osvijestiti automatske radnje koje smo skloni usvojiti kroz svakodnevnu rutinu:

Uvježbavanjem ''prisutnosti' izbjeći ćemo ulazak u mentalni proces automatizma. Prilikom ulaska u auto dobro je neko vrijeme obraćati pozornost na pokrete koje izvodimo.

Preporučuje se na bilo koji način mijenjati ustaljeno ponavljanje radnji (put odlaska na posao, redoslijed obavljanja radnji, ne izvoditi više radnji istovremeno i sl.)

Preporučuje se ostaviti stvari koje moramo uzeti prije izlaska iz auta na stražnjem sjedalu kako ne bismo izašli iz auta bez pogleda na stražnje sjedalo", stoji u priopćenju PU ličko-senjske. 

Komentara 48

JO
jorgen
13:57 09.08.2021.

"Preporučuje se ostaviti stvari koje moramo uzeti prije izlaska iz auta na stražnjem sjedalu, kako ne bismo izašli iz auta bez pogleda na stražnje sjedalo" - halo? Kakav je ovo sociopatski savjet? Došli smo do mentalnog stanja u kojemu nasas STVARI moraju podsjetiti da imamo BIĆE na zadnjem sjedalu auta?

DU
Deleted user
14:43 09.08.2021.

Kazniti treba roditelje debelom novćanom kaznom i osuditi ih zbog pokušaja ubojstva vlastitog dijeteta. Da zapamte da se nijedno živo biće a pogotovo ne ljudsko ostavlja bezpomoćno na +40¨ vanjske temperature. ODVRATNO!

AU
Auslender
15:45 09.08.2021.

Nikada ali nikada neću shvatiti da možeš zaboraviti dijete. Znam da se čovjeku može svašta u životu događati pa da je rastrešen od problema i života... Ali dijete, to je nepojmljivo da zaboraviš. Kada ovako nešto pročitam pomislim da je ta majka to namjerno napravila. Jer, mobitel sigurno nije ostavila u autu, vani je vruće i tko normalan u vrelom autu ostavlja živo biće. Ovo je pokušaj ubojstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije