Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANOST NA DJELU

Građani nude smještaj i pomoć, ali i apeliraju: Ne zaboravite Glinu i okolna mjesta

Zagreb: Prikupljanje pomoći u kafiću Booksa za stradale u Sisku i Petrinji
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/16
29.12.2020.
u 22:21

Nude se besplatni apartmani na moru, ali se javljaju i brojni sugrađani iz unutrašnjosti Hrvatske

Građani diljem Hrvatske nude smještaj obiteljima sa šireg područja Siska i Petrinje koji su u snažnom potresu danas ostali bez svojih domova.

Nude se besplatni apartmani na moru, ali se javljaju i brojni sugrađani iz unutrašnjosti Hrvatske. Mnogi nude i besplatan prijevoz onima koji su pogođeni potresom.

Osim toga, diljem Hrvatske sakuplja se pomoć za stradale u potresima. Sve informacije u jednu je objavu sakupila na Facebooku Iris Hazler Šanko.

Ovo su smještaji i informacije koje sam uspjela skupiti u zadnjih par sati, pomognimo svi kako znamo. Slobodno pišite dodatne informacije

Objavljuje Iris Hazler ŠankoUtorak, 29. prosinca 2020.

 

Otvorena je i stranica preko koje se može ponuditi smještaj pogođenima u potresu, ali i pronaći ga, a do nje možete doći klikom na ovaj link.

Preko društvenih mreža upućen je i apel za pomoć stanovnicima Gline i okolnih sela poput Križa, Bresta, Strašnika, Hrastovice u kojima su i dalje ljudi bez hrane, goriva za agregate te spavaju na livadama.

Zagrebačka Hitna pomoć poslala je svojih 12 timova u Sisak i Petrinju kao ispomoć za zbrinjavanje stradalih. U Zagrebu su nakon potresa imali osam intervencija. 

- Uglavnom su to bile lakše ozljede zadobivene od pada raznih predmeta po kući, dakle udarci, natučenja, posjekotine, ali i psihička stanja koja su zahtijevala liječničku pomoć - rekao nam je prof. Željko Rašić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.  

VIDEO Strašne scene iz Petrinje nedugo nakon potresa

Torcida se u centru Splita okupila ispred kluba navijača te prikupila nevjerojatne količine hrane i potrepština za sve obitelji pogođone potresom u Petrinji.

Vlasnik kamiona Josip Grabovac potvrdio nam je da već večeras kreće put Petrinje.

"Ovo je najmanje što kao navijačka skupina možemo učiniti za naš narod. Ne treba puno pričati nego raditi", kaže on.

 

Hrvatska humanitarna udruga CroUnum, koja je dosada organizirala važne humanitarne akcije, upravo je pokrenula humanitarnu akciju "Srcem za Petrinju i Glinu" u sklopu koje ce sutra potresom pogođenoj Petrinji i Glini dostaviti dva kamiona potrepština za stradalnike.

 

Na Facebooku su otvorene grupe Potres Sisačko Moslavačka Županija pomoć i informacije!! i Pomoć stradalima od potresa. U prikupljanje pomoći priključili su se i mnogi gradovi te općine diljem Hrvatske.

I hokejaši na Velesajmu prikupljaju pomoć za Petrinju i Sisak.

Prikuplja se pomoć i u zagrebačkom kafiću Booksa.

Lions Distrikt - 126 Hrvatska otvorio je pak posebni podračun za pomoć Petrinji i Sisku.

– Pozivamo sve lions klubove, Lionse i sve ljude dobra srca da svojim uplatama omogućimo pomoć najugroženijim stanovnicima potresom uništenih područja. IBAN za uplatu je HR3823400091510243179 – pomoć Petrinji i Sisku. Pomoć će ići interventno za najpotrebnije u koordinaciji sa stožerima Civilne zaštite na tom području i sa našim LC Sisak koji djeluje na tom području – objavili su.

MUP je pak apelirao da građani ne odlaze pojedinačno u Petrinju.

– Apel žurnih službi - Cijenimo svaku pomoć građana diljem Hrvatske, ali suzdržite se od pojedinačnih dolazaka u Petrinju – gužve koje nastaju otežavaju rad žurnih službi! – objavili su. Više ovdje.

Ključne riječi

Komentara 8

MO
montello
18:00 29.12.2020.

treba pomoći svakome u nevolji mi vama vi nama zajedno u nevolji, dalmacija ce pomoći petrinjii novcano ii sluzba za spasavanje i smjestaji besplatno,, hrana je vec krenula, ljudima treba pomoć

Avatar Medusa
Medusa
21:28 29.12.2020.

To je Hrvatska. Zato ju volim. Zato sam se borio. Moja supruga upravo skuplja hranu i odjeću i kupujemo koliko možemo za naše ljude u nevolji.

Avatar @promatrač
@promatrač
21:13 29.12.2020.

Bravo, svaka čast. Iz svake nevolje izaći ćemo samo jači. Bog je s nama i kad nam se čini da nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije