Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČNE POSLJEDICE

Sedam žrtava potresa: U Petrinji poginula djevojčica, u Glini petero mrtvih, u Žažini jedan

Petrinja nakon potresa
Foto: Danijel Prerad
1/6
29.12.2020.
u 18:19

Kazao je kako su pripadnici svih službi s psima tragačima na terenu i da postoje još brojne nepretražene lokacije.

Iz Gline je stigla vijest o petero poginulih osoba od posljedica potresa.

Informaciju o četiri žrtve potvrdio je za Večernji list gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević.

"Da, nažalost ispod ruševina smo pronašli beživotno tijelo. Zbog siline udarca žrtvi nismo uspjeli utvrditi identitet", kazao nam je Kostanjević.

VIDEO: Srušene kuće u Petrinji

Uskoro je potvrđena i druga smrt u Glini. Radi se o čovjeku koji je živio sa ženom. Ona je preživjela pošto je na vrijeme izvučena iz ruševina.

Nedugo nakon toga potvrđena su još dva smrtna slučaja u Majskim Poljanama. U obiteljskoj kući poginuli su otac i sin.

Oko 18:10 sati ministar Tomo Medved je u Glini te je upravo potvrdio da je dosad u Glini umrlo petero ljudi, a ukupno je šest žrtava budući da je danas poslijepodne u Petrinji preminula 13-godišnja djevojčica. 

"Sumnjam u ono najgore - da ćemo pronalaziti još žrtava. Mi smo svi na terenu i radimo nadljudskim snagama. Ovo je katastrofa", kazao je gradonačelnik Gline. 

Vatrogasci su nešto iza 19.30 sati, nakon više od šest sati potrage, pronašli tijelo preminulog muškarca u ruševinama župne crkve sv. Nikole i Vida u Žažini, čime se broj poginulih u razornom potresu koji je pogodio središnju Hrvatsku popeo na sedam. Riječ je o orguljašu crkve.

VIDEO: Javljanje iz Siska: porušene zgrade, auti zatrpani ciglom 

Prema posljednjim informacijama na sisačkom području ozlijeđeno je više od 20 ljudi, šestero ih je u teškom stanju, a do sada je potvrđeno ukupno šest smrtnih slučajeva. 

Snažan potres pogodio je Hrvatsku, epicentar potresa magnitude 6.2 je bio kod Petrinje, ali jako se osjetio u cijeloj Hrvatskoj.

Petrinja nakon potresa
1/64
Ključne riječi

Komentara 29

HE
Herceg
17:10 29.12.2020.

Sućut obiteljima poginulih u ovoj nesteći koja nas je zadesila

TA
Tajg
17:09 29.12.2020.

Bože čuvaj Hrvatsku!

DU
Deleted user
17:24 29.12.2020.

Moja sucut iz Madjarske svim obiteljima poginulih. Najiskrenije: kad sam visio vijest o poginuloj djevojcici prva pomisao mi je bilo da trebam sjest u auto i ic pomoc. FK koronu i ogranicenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije