Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADRIANA

Grad: Za tendu treba dozvola konzervatora

14.11.2008.
u 15:18

SPLIT – Na zapadnom dijelu rive, od izlaza s Trga braće Radić do Marmontove ulice, uklonjene su tende s pročelja svih poslovnih prostora, bez obzira na njihovu namjenu, pa tako i, primjerice, s poslovnice Croatia Airlinesa – piše u odgovoru Ivice Pavića, pročelnika splitske Službe za upravljanje gradskom imovinom Odsjeka za javne površine, na pritužbe ugostitelja Stipe Gela, vlasnika Adriane.

Naime, Gelo se požalio da su mu komunalni redari skinuli tendu, Grad ne odgovara na njegove zahtjeve, a ostalim korisnicima prostora dao je privremena odobrenja.

– Stavom Konzervatorskog odjela i nadležne Službe za staru gradsku jezgru Grada Splita, daje se mogućnost zadržavanja tendi na istočnom dijelu rive do usvajanja konačnog projekta tendi u staroj gradskoj jezgri grada Splita – pojašnjava Pavić.

Što se tiče Gela, iz Grada ga upućuju da je za izvođenje radova postavljanja tende na pročelju zgrade Obala Hrvatskog narodnog preporoda 8., dužan ishoditi odobrenje Uprave za zaštitu kulturne baštine Konzervatorskog odjela Split.

– Rješenjem Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne baštine Konzervatorskog odjela u Splitu, od 10.07.2008. godine obustavljeni su radovi koji su se izvodili bez odobrenja nadležnog tijela – napisao je Pavić.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije