Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
60 i više godina

Grad Vukovar i ove godine sufinancira jednodnevne izlete umirovljenika u Bizovačke toplice

Grad Vukovar i ove godine sufinancira jednodnevne izlete umirovljenika u Bizovačke toplice
01.07.2019.
u 16:52

"Siguran sam kako uz ostale sadržaje koje pružamo, odlazak umirovljenika u Bizovačke toplice je iznimno lijep i adekvatan način kako bi našim umirovljenicima uljepšali slobodno vrijeme"

U organizaciji Grada Vukovara i ove godine umirovljenici sa 60 i više godina s područja grada imat će mogućnost jednodnevnih izleta u Bizovačke toplice. Prema riječima gradonačelnika Vukovara Ivana Penave Grad ove izlete sufinancira već četiri godine tako da umirovljenici plaćaju 10 kuna dok Grad Vukovar pokriva iznos do ukupne cijene od 34 kune. Kazao je i kako je za ovu namjenu u gradskom proračunu osigurano 100.000 kuna, a jednodnevni izleti bit će organizirani svakog utorka.

- Ovaj projekt smo u suradnji s Hrvatskom udrugom umirovljenika osmislili prvenstveno kako bi sadržajno obogatili živote sugrađana treće životne dobi jer nam je jako stalo da imaju što bogatiji društveni život. Siguran sam kako uz ostale sadržaje koje pružamo, odlazak umirovljenika u Bizovačke toplice je iznimno lijep i adekvatan način kako bi našim umirovljenicima uljepšali slobodno vrijeme - rekao je Penava.

Predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara Andrija Biro istakao je kako prošlogodišnja iskustva odlaska u Bizovačke toplice govore im da se radi o izvrsnoj praksi te da su ti izleti za njih zdravstveno korisni, a u isto vrijeme omogućuju im i druženje.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar neidemdalje
neidemdalje
17:37 01.07.2019.

Nije mi jasno jel ovi sa manje od 60 godina smrde....možda bi pravednije bilo da subvencionirate recimo onima do 2000 kuna mirovine a ne razdvajati po godinama...vjerujem da bi nekome invalidu rada toplice više značile a možda čovjek ima 59 godina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije