Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veće stipendije u Vukovaru

Grad Vukovar donio odluku o osjetnom povećanju stipendija

Zagreb: Ivan Penava "Barikadama zaštitite hrvatske granice, a ne sebe i Banske dvore!"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
11.10.2023.
u 12:45

Odluka o povećanju stipendija je donesena, a uskoro će biti raspisan i natječaj za dodjelu stipendija na koji će se moći prijaviti studenti i učenici koji imaju prebivalište na području Grada Vukovara

S obzirom da su financijske potrebe obitelji učenika i studenata za redovno obrazovanje sve zahtjevnije i veće u Gradu Vukovaru su donijeli odluku kako će u akademskoj 2023./2024. godini znatno povećati iznose stipendiranja te tako pomoći svojim učenicima i studentima.

To je danas najavljeno na konferenciji za novinare na kojoj je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava podsjetio kako je Vukovar nedavno obranio titulu najboljeg grada u Hrvatskoj po pitanju demografije, mladih, obrazovanja i socijalne politike te da su gradske vlasti u skladu s time, a percipirajući rekordnu inflaciju koja se događa već dulje vrijeme u Hrvatskoj, odlučili korigirati iznose stipendije i povisiti ukupan iznos.

- S navedenim povećanjem, za stipendije u novoj školskoj/akademskoj godini osigurano je ukupno 292.307,16 eura u proračunu Grada Vukovara. To prati naša promišljanja jer, podsjetiti ću, prošle godine povećali i iznos nagrada za izvrsne studente s 1.000 na 1.250 kuna, a nastavljamo u smjeru nagrađivanja i poticanja izvrsnosti jer ćemo uvesti i novu mjeru kojom ćemo nagrađivati učenike i njihove mentore koji ostvare izvrsne rezultate na državnim natjecanjima – rekao je Penava.

POVEZANI ČLANCI:

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara Darko Dimić najavio je kako će se za novu školsku i akademsku godinu 2023./2024. Raspisati natječaj za dodjelu stipendija sukladno Odluci kojom se povećavaju iznosi stipendija.

Tako će stipendija studenata deficitarnih zanimanja sa 132,72 eura narasti na 160 eura mjesečno. Ostala zvanja studenata, koji studiraju izvan područja Vukovara, mjesečna stipendija će sada iznositi 130 eura umjesto dosadašnji 66,36 eura. Ostala zvanja studenta, a koji studiraju na području Vukovara, također će primati mjesečnu stipendiju od 130 eura umjesto dosadašnjih 66,36 eura. Učenici srednjih škola deficitarnih zanimanja mjesečno će primati 60 eura stipendije umjesto dosadašnjih 53,09 eura.

>> VIDEO Stigli forenzičari iz Zagreba: Počeo očevid u Drava Internationalu nakon požara

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije