Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADSKE POTPORE

Grad Vukovar donio novi set mjera za pomoć ugostiteljima: 'Ovo je način da preživimo'

Nespes
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/2
16.12.2020.
u 13:07

- Grad Vukovar je za ovu namjenu osigurao 700.000 kuna, rekla je zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić

S epidemiološkim mjerama koje su na snazi ugostiteljstvo trpi najveće gubitke te je upravo stoga Grad Vukovar odlučio potporama iz gradskoga proračuna pomoći ugostiteljima da „prežive“ narednih nekoliko mjeseci. Slijedom toga Grad Vukovar je raspisao Javni poziv putem kojega će 46 ugostitelja s područja Grada dobiti potpore čija visina ovisi o broju zaposlenih.

- Po 5.000 kuna dobiti će oni koji zapošljavaju do 3 osobe, 10.000 kuna dobiti će ugostitelji koji zapošljavaju do 10 osoba, a oni koji imaju više od 10 zaposlenih dobiti će 30.000 kuna. Grad Vukovar je za ovu namjenu osigurao 700.000 kuna, rekla je zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Sufinanciranje se odnosi na 80% prihvatljivih troškova nastalih u kolovozu, rujnu i listopadu 2020. godine, a riječ je o sufinanciranju troškova zakupa poslovnog prostora ugostiteljskog objekta prema važećem ovjerenom ugovoru o zakupu poslovnog prostora koji nije u vlasništvu Grada Vukovara  i režijskih troškova ugostiteljskog objekta kao što su troškovi struje, vode, plina, odvoz otpada, HRT pretplate i troškovi ZAMP-a.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako su ugostitelji najpogođeniji epidemiološkim mjerama koje su na snazi te da je upravo stoga drugi val pomoći od strane grada usmjeren prema njima. Najavio je i kako se već sada razmišlja o mogućim mjerama tijekom iduće godine namijenjenim ugostiteljima ali i poduzetnicima.

Ugostitelji, s kojima je Grad Vukovar potpisao Ugovore o sufinanciranju, tvrde kako im je promet prepolovljen te da mogu na ovakav način izdržati najkasnije do proljeća.    

- Svaka pomoć je dobro došla jer da nema ovakve pomoći sumnjam da bi preživjeli. Godina je bila takva kakva je bila, a niti ljeto nije bilo kao inače kada bi stvorili neku zalihu za zimu. Nadam se kako ćemo uz mjere Grada, Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara kao i države nekako preživjeti do proljeća kada će valjda sve koliko toliko normalno krenuti. Ovo je način da preživimo, rekao je vlasnik Gradske kavane Navis Zvonko Kovačić.

Ključne riječi

Komentara 1

TA
Talleyard
15:17 16.12.2020.

Penava i društvo bi trebali shvatiti da grad ne živi od ugostitelja, već od rada, proizvodnje. Na žalost nema previše volje za radom kada ih previše ima velika primanja od države. Koliko miijardi smo uložili u Vukovar, još i danas,, a grad i okolica nikako da stanu na svoje noge. Većina se samo bori što bi mogla izvući iz države a ne što bi mogla postići svojim radom. Na žalost na kraju će ispasti da je Vukovar pao nakon što se vrartio u državu Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije