Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Grad Velika Gorica gradi no kill sklonište

U brigu oko udomljavanja bit će uključena velikogorička udruga Sigurna kućica
11. svibnja 2017. u 18:58 2 komentara 672 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/3

Grad Velika Gorica započeo je s uređenjem i opremanjem azila za napuštene životinje. Za te potrebe kupljeno je zemljište na kojem se trenutno uređuje prostor za brigu i smještaj napuštenih pasa. Buduće sklonište, koje će biti no kill, obišli su gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i predstavnice udruge Sigurna kućica koja će biti uključena u brigu oko udomljavanja.

psi Apel volonterki: 'Ne možemo više pomoći nijednom psu, a sklonište je puno'

- Kao udruga jako smo zadovoljni terenom i vidimo da se radi na najbolji način da se omogući dobra briga za životinje – izjavila je predsjednica udruge Marina Manucci. U početku će na raspolaganju biti 17 smještajnih boksova, od kojih će svaki imati zatvoreni i otvoreni dio ukupne površine 8 četvornih metara. Uređuje se i karantena s osam boksova te ambulanta za prihvat, pregled i njegu napuštenih pasa. Kompleks se prostire na 6 tisuća četvornih metara pa je predviđeno i šetalište za pse kao i mogućnost nadogradnje smještajnih kapaciteta.

- Obećao sam da ćemo napraviti no kill sklonište i sa zadovoljstvom mogu istaknuti da smo to i realizirali. Drago mi je da nam se udruga Sigurna kućica pridružila u projektu jer znamo koliko su vrijedni i koliko su do sada učinili u zbrinjavanju napuštenih životinja. Radit ćemo zajedno i siguran sam da ćemo u vrlo kratkom vremenu učiniti puno i napraviti jedno od najboljih skloništa u zemlji – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Trenutno se radi i ograda oko cijelog kompleksa, a očekivani završetak svih radova i početak rada skloništa je u lipnju.

Davor Škrlec u azilu Davor Škrlec u osječkom azilu za pse Građani ne žele da se njihov novac troši na ubijanje životinja Penny i Polly Traže dom Penny i Polly imale su tek mjesec dana kad su ostavljene na cesti Utočište za pse Žarkovica Apel sa Žarkovice Sandra Sambrailo: Ne mogu više sama, a želim život za njih
Digitalna komora
JESTE LI ISPROBALI
HGK: Naša Digitalna komora sada nudi sve bitne informacije za pokretanje poslovanja