Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠAVAJU POMOĆI

Grad Sisak će prvi u Hrvatskoj isplaćivati mjesečnu naknadu roditeljima-njegovateljima

Kristina Ikić Baniček
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
26.11.2019.
u 13:03

Gradonačelnica je rekla da je taj njen amandman u biti prijedlog građana koji su se mogli oprobati u kreiranju gradskog proračuna preko aplikacije „Moj gradski proračun“.

Od iduće godine će Grad Sisak, kao prvi grad u Hrvatskoj, roditeljima-njegovateljima, koji skrbe o djeci s najtežim vrstama invaliditeta i višestrukih oštećenja zdravlja, isplaćivati mjesečnu naknadu u iznosu od 600 kuna. 

"Roditelji-njegovatelji primaju od države naknadu od svega 2.500 kuna, a obzirom na visoke troškove kada u obitelji imate osobu s invaliditetom, Grad Sisak će na ovakav način pokušati pomoći svima onima koji skrbe o djeci s teškoćama u razvoju i tako pokazati osjetljivost prema osobama kojih prema podacima Centra za socijalnu skrb Sisak ima 77 na području grada Siska.“ – rekla je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, nakon što je usvojen njen amandman prilikom donošenja proračuna za 2020. godinu.

Gradonačelnica je rekla da je taj njen amandman u biti prijedlog građana koji su se mogli oprobati u kreiranju gradskog proračuna preko aplikacije "Moj gradski proračun“. Na aplikaciji je sudjelovalo 6.799 posjetitelja koji su predložili 654 proračuna. 

Inače usvojeni proračun Siska u 2020. „težak“ je 327,3 milijuna kuna, a kada se od njega oduzme 42 milijuna kuna za plaće djelatnika osnovnih škola, koje su od ove godine u sastavu gradskih proračuna, vidljivo je kako je proračun za sljedeću godinu gotovo na istoj razini kao i ovogodišnji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije