Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO SE ŽIVI U BANIJI
Povratak na članak

Grad koji je od rata izgubio polovicu stanovništva i dvije trećine radnih mjesta

Vlada je nedavno pokrenula izradu programa društvene i gospodarske revitalizacije područja pogođenih potresom, no profesor Zdenko Braičić ističe da se s tim programom kasni

Komentari 18

DU
Deleted user
10:08 14.02.2021.

Kakve političare bandite i kriminalce imaju(čak i po hrvatskim mjerilima)dobro pa ikoga ima.

VL
TO
Tomisl
12:34 14.02.2021.

Opet kukanje , u nekim dijelovima bogate i napredne Njemačke ima isto tako napuštenih naselja , kuća i propalih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

VL
SC
Serious_Callers_Only
10:04 14.02.2021.

Ovo sve što su napisali za Banovinu isto se tako može odnositi i na centar Zagreba. Odlazak mladih, starenje stanovništva, većina zaposlenih radi u javnim službama, loše stanje infrastrukture koja je u istom stanju kao prije 100 godina ili lošija. Za odlazak na posao ili u kupovinu potrebno je sat vremena puta. Loša prometna povezanost jer javni prijevoz ide rjeđe i sporije nego u vrijeme kada sam išao u školu. Do večine adresa nemoguće je dovesti prikolicu ili stroj. Četvrt Gornji Grad prije potresa službeno nije imala niti jednog studenta. Vjerojatno je svaki peti stambeni ili poslovni prostor napušten ali nemam taj podatak.

VL
VI
vidum
13:17 14.02.2021.

Kako se živi u Baniji? Isto kao u Albaniji!

VL
MR
mrkvax
08:09 15.02.2021.

Dlmacija: Zašto ti ne odlaziš iz Hrvatske a sve ostale potičeš na to....? Ja ću ti reći...U Hrvatskoj ti je bolje nego igdje u svijetu...Zaštićen si kao nigdje u svijetu a opet ne voliš Hrvatsku...Nemoj se čuditi ako ti se ponovi povijest sam to tražiš...

VL
TA
tantor
11:58 14.02.2021.

U Hrvatskoj Kostajnici vrijeme je stalo u negdje u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća i kreće se prema nazad a ne prema naprijed. Za 15-20 godina od tog, tzv. grada, ostat će selo, zapušteno i devastirano, sa 400/500 stanovnika, a oni koji su ga doveli do ovakvog stanja, odselit će na svoja imanja izvan Banovine i uživati u blagodatima "pošteno" stečene imovine.

VL
SP
Spezzi
10:52 14.02.2021.

ne treba bolji i jasniji detektor kriminala nego bjeg ljudi s nekog područja

VL
TH
theo
10:29 14.02.2021.

s obzirom na to koliko je hdz pokrao i uništio hrvatsku još je i malo iselilo

VL
Avatar Dalmacija
Dalmacija
09:41 14.02.2021.

Od koga su pobjegli ti stanovnici? Nema više rata, nema više velike agresije iz Srbije, nema više Srba! Od čega sad bježe Hrvati iz Kostajnice, sa Banovine, iz Hrvatske? Zašto je pobjeglo pola miliona Hrvata kad su nam obećali da ćemo biti Mala Švicarska samo da se riješimo njih koji su bili krivi za sve.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.