Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGORJE VUKOVARU

Grad heroj dobio glazbenu ogradu koja svira hrvatsku himnu

glazbene orgulje
Foto: Branimir Bradarić
1/3
24.09.2016.
u 14:49

Krapinsko-zagorska županija donirala je Opću županijsku bolnicu Vukovar, podijelila je igračke dječjim vrtićima, a Zagorci su se uključili i u obnovu Vodotornja

Na Trgu Republike Hrvatske, u samom središtu Vukovara, u sklopu cjelodnevnog programa Zagorje Vukovaru otkrivena je glazbena ograda s zvukovima hrvatske himne. 

Glazbena ograda je dar Krapinsko-zagorske županije Vukovaru i dio je Parka znanosti, jedinstvenog projekta započetog upravo u ovoj županiji. Glazbena ograda omogućit će svakom posjetitelju, pa i onima bez glazbene izobrazbe, da odsviraju prve taktove himne Republike Hrvatske. Sastoji se od 35 metalnih cijevi koje, ako se batićem udara redom s lijeva na desno, odsvira prve taktove himne.

- Iste ovakve orgulje postavljene su u Zelenjaku pokraj spomenika hrvatske himne. Ovo su druge takve orgulje postavljene u Hrvatskoj, a ako im je igdje mjesto onda je to u Vukovaru, rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako nema boljeg mjesta za postavljanje glazbenih orgulja od Trga Republike Hrvatske u Vukovaru.

- To je autentičan dar gradu Vukovaru. Osim Zelenjaka jedino mjesto gdje su one postavljene sada je i Vukovar, rekao je Penava.

U sklopu programa Zagorje Vukovaru uz župana Kolara u gradu heroju boravili su i predstavnici sve 32 jedinice lokalne samouprave iz ove županije, kao i predstavnici svih braniteljskih i stradalničkih udruga koje djeluju u ovoj županiji.

Krapinsko-zagorska županija osigurala je Općoj županijskoj bolnici Vukovar donaciju od 20.000 kuna, kao i igračke vukovarskim dječjim vrtićima vrijedne 35.000 kuna. Zagorci su se uključili i u obnovu Vodotornja sa 50.000 kuna, a prema najavama Kolara u proračunu za iduću godinu za ovu namjenu osigurano je dodatnih 100.000 kuna.

Posjet će biti završen kulturno-zabavnim programom Zagorje Vukovaru gdje će se posjetiteljima podijeliti na tisuće komada zagorskih štrukli, licitarskih srca, zagorskih mlinaca i medenjaka uz koncert popularne kajkavske popevke.

>> Uređen Vijenac Ruđera Boškovića u Vukovaru

Komentara 5

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
15:24 24.09.2016.

Bravo Zagorci ! Pravi zagorec Domovine Sin!

DU
Deleted user
17:08 24.09.2016.

Jako lijepa prica! Za primjer drugima. Ideja s orguljama 🎶izvrsna! Bravo!

Avatar jumanji
jumanji
15:19 24.09.2016.

bravo zagorci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije