Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grabar Kitarović: U nastupu predsjednika Josipovića osjeća se da je nervozan

Kandidatkinja za predsjednicu države prozvala je proutkandidata Josipovića, kojeg drži suodgovornim za stanje u državi, za vođenje kampanje koja još nije službeno počela
23. kolovoza 2014. u 21:56 161 komentara 5201 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović i Ivo Josipović
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Kandidatkinja za predsjednicu države Kolinda Grabar Kitarović večeras je gostovala u Dnevniku Nove TV gdje je progovorila o predizbornoj kampanji te se ponovo obrušila na protukandidata i aktualnog predsjednika države Ivu Josipovića.

Na njegove tvrdnje da ne razumije funkcioniranje oružanih snaga niti sigurnosnog sustava, pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju odgovorila je sljedeće: ''Ne znam na temelju čega je donio takvo mišljenje. Već tri godine radim s oružanim snagama mnogih država pa tako i hrvatskim, i dva puta godišnje posjećujem hrvatske vojnike i vojnikinje u Afganistanu i jako dobro mi je poznato što oni misle o stanju o oružanim snagama.''

Uzdanica HDZ-a prozvala je Josipovića, kojeg drži suodgovornim za stanje u državi, za vođenje kampanje koja još nije službeno počela.

- Predsjednik troši državne novce za posjetu mjesta za koje ga nije bilo briga 5 godina, donesite zaključak sami.Osjećam da je nervozan, osjeća se to u njegovom nastupu i onome što radi - kazala je Grabar Kitarović.

>>Kolinda bi štedjela na savjetnicima i istodobno kupovala skupe avione

>>'Žalimo što je Grabar-Kitarović stanje u HRZ-u ocijenila 'više nego jadnim''
 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • crocro:

  Neshvatljivo je da mi građani vidimo kako je predjsenik u aktivnoj predizbornoj kampanji već više od 6 mjeseci, a u zadnja 2 mjeseca se "razmilio" po cijeloj Hrvatskoj uzduž i poprijeko, na svim otvaranjima, na svim skupovima, u tvornicama i ... prikaži još! drugim mjestima, a istodobno u svojoj izjavio izvješćuje javnost da on još nije u predsjedničkoj kampanji, ali zato doista nervozno tvrdi da je Kolinda Grabar Kitarović u predsjedničkoj kampanji više od 2 mjeseca, a tek se oglasila prije nekoliko dana kada ju je počeo predsjednik prozivati. Osim toga još se niti nije aktivno uključila u kampanju niti se razmilila po Hrvatskoj, niti još nije okončala mandat u NATO savezu, već samo odgovara predsjedniku na prozivke. Ako je predsjednik već sada tako nervozan, kakav će tek biti kada se Kolinda doista u punom pogonu uključi u kampanju, a od svega najviše iščekujem njihovo sučeljavanje u TV emisijama, ako ih HRT organizira. Bilo bi korisno da svaka naša nacionalna televizija organizira barem jedno predizborno predsjedničko sučeljavanje. Dakle, vjerujem da većina građana potpuno jasno vidi tko se u punoj kampanji pojavljuje na svim kordinatama države Hrvatske, a tko se još nije aktivno uključio u kampanju. Zato mislim da nije korektno od predsjednika koji ističe da je Kolinda već 2 mjeseca u kampanji a da on koji mjesecima obilazi Hrvatsku, još ne sudjeluje u kampanji. Zbog toga se može iščitavati nervoza predsjednika.

 • Avatar fuk-po
  fuk-po:

  Josipović je nervozan jer iz dana u dan gubi podršku. Ptičica mi je šapnula da u anketima već zaostaje za gđom Kitarović, trenutno je Kitarović 45%, Josipović 43%. U prosjeku gubi 0,3% glasova na dan, zato se trenutno ni ne ... prikaži još! objavljuju ankete. Druga je stvar što je objavom plana Barbika potpuno izgubljen i više nema nikakvu izbornu strategiju, ne zato što ne može raditi po planu Barbika (samo to i radi), nego zato što ga je uhvatila paranoja što će još procuriti iz njegove kampanje. Plus, leđa su mu okrenuli i iz inozemstva jer na zapadu nitko ne želi imati posla s ortodoksnim boljševikom.

 • billynik:

  Nije ona samo HDZ-ova uzdanica nego cijelog hrvatskog naroda koji želi dobro ovoj zemlji.