Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rad s mladima

Grabar-Kitarović u Kanadi: Hrvatskom školstvu je nužna reforma

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u službenom posjetu Kanadi
Foto: Ured predsjednice RH
1/4
21.11.2016.
u 11:45

Kritički se osvrnuvši na probleme u hrvatskom školskom sustavu, Grabar-Kitarović je rekla da osim tehničkog unapređenja sustava i informatizacije, nužnim smatra i promjene u nastavnom planu i programu koji mora pratiti razvoj društva u cjelini

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović drugog je dana radnog posjeta Kanadi posjetila hrvatsku zajednicu u južnom Ontariju, susrela se s hrvatskim svećenicima u Norvalu te tamošnjim mladim kanadskim Hrvatima izložila probleme hrvatskog školstva koji je nužno reformirati, priopćio je u ponedjeljak Pantovčak.

U Norvalu se predsjednica Grabar-Kitarović obratila studentima, članovima hrvatsko-kanadske zajednice i bivšim stipendistima kojima je na skupu "Croatian-Canadian Youth Mentorship Event" govorila o važnosti obrazovanja i usavršavanja kroz cijeli život.

Kritički se osvrnuvši na probleme u hrvatskom školskom sustavu, Grabar-Kitarović je rekla da osim tehničkog unapređenja sustava i informatizacije, nužnim smatra i promjene u nastavnom planu i programu koji mora pratiti razvoj društva u cjelini. 

Cilj nam je, kazala je hrvatska predsjednica, da u svakom učeniku prepoznamo njegove specifične vrijednosti i njih potičemo u razredu, a ne samo zadovoljavamo formu učenja radi dobrih ocjena.

"Tek kad se u razredu počne prepoznavati i poticati najbolje u učeniku ili studentu imat ćemo zainteresiranog znanstvenika i dobrog stručnjaka. Očekuje nas puno posla na reformi", zaključila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Hrvatski svećenici u Norvalu upoznali su Grabar-Kitarović s problemima s kojima se susreću u svakodnevnoj komunikaciji s kanadskim Hrvatima druge i treće generacije.

Posebice se razgovaralo o modelima očuvanja hrvatskog jezika i rada s mladima te načinima kako se najbolje može promicati kultura, povijest i znamenitosti Hrvatske, a šefica države zahvalila je svećenicima na pomoći u promicanju hrvatske vjere, jezika i baštine, kaže se u priopćenju.  

>> 'Današnji svijet treba više, a ne manje NATO-a, a Hrvatska treba povećati izdvajanja za obranu'

Komentara 5

DU
Deleted user
15:15 21.11.2016.

Reformi školstva i drugim reformama treba prehoditi reforma političkog sustava.Kada se reformira politički sustav i tu prije svega mislim na financiranje parlamentarne demokracije, a ne da se uzimaju novci iz proračuna kao sa bankomata. Reformirati sabor i to tako dada iz svake županije bude 1-2 zastupnika iz većih gradova npr.iz Zagreba 4 zastupnika.Ministarstva dislocirati po cijeloj državi itd. Izjednačiti dužnosnike ( državne službenike ) u pravima i obvezama sa ostalim stanovnicima.Npr. što radi mvp osim što su sami sebi svrha. Okaniti se komunističkog mentaliteta uzimati tuđe i zato se još zaduživati. Putovati radi putovanja je i tako isprazno i besmisleno. I na koncu reforma školstva je izgovor za npr. broj djege koja idu u školu itd, itd,itd.

SA
sani1
16:54 21.11.2016.

Je li to isla norvalovcima po instrukcije?

RI
rikavac
17:31 21.11.2016.

Kolinda da li ce bit ikakve svrhe od tvog hodanja po svijetu do sad nema nikakve nit te ko shvata ozbiljno nit ima napretka od tvog hodanja,samo trosenje nasih novaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije