Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vrkiću favoriti Josipović i Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović napomenula je da je nužna veća suradnja Zagreba s drugim područjima RH radi ravnomjernog razvoja
13. listopada 2014. u 19:24 32 komentara 2604 prikaza
Kolinda Grabar Kitarović,Kandit,Saponia
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Dvodnevna turneja HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu Kolinde Grabar Kitarović po Osječko-baranjskoj županiji završila je danas susretom s osječkim gradonačelnikom Ivanom Vrkićem. Razgovarali su o lokalnoj i nacionalnoj politici te se složili kako je za Hrvatsku apsolutno bitna nacionalna razina u kojoj će se “stvoriti okoliš za daleko konkurentniju Hrvatsku nego što je do sada”.

– Osobno mi je zadovoljstvo da imamo tako dobre kandidate. Prije nekoliko dana primio sam sadašnjeg predsjednika gospodina Ivu Josipovića – rekao je Vrkić te dodao kako je Osijek otvoren grad. Veseli se i što imamo uređeno demokratsko društvo javnog razmišljanja te što svaki građanin može glasati po svojoj savjesti. – Sasvim sam siguran, a ovo su moja dva favorita, da će građani izabrati najboljega. Uvijek sam vjerovao u ono što narod odluči – poručio je Vrkić.

Grabar Kitarović je napomenula kako je očito potrebna veća suradnja između Zagreba, odnosno između nacionalne vlasti i Osijeka, kao i svih područja Hrvatske s ciljem ravnomjernog razvoja države.

HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu u Đakovu se susrela i s nadbiskupom mons. Đurom Hranićem.

Razgovarali su, neslužbeno se doznaje, o poljoprivredi, a Grabar Kitarović je bila iznenađena koliko se nadbiskup razumije u poljoprivredu. Nakon sastanka prošetala se ulicama Đakova i razgovarala s građanima. Na novinarski upit, što joj je s rukom, kratko je odgovorila da je to stara ozljeda.

>> Grabar Kitarović s reprezentativcima na misi u Antunovcu 

>> Voli nogomet: Grabar Kitarović izvela početni udarac u finalu turnira

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?