Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed kod Milanovića

Grabar-Kitarović: Djeca nisu kriva za ono što se zbiva. Protiv sam prosvjeda pred stanovima

Kolinda Grabar-Kitarović
Davor Javorović/Pixsell
18.03.2015.
u 18:30

- Ja osobno ulažem napore da se ti prosvjedi završe - kazala je Kolinda Grabar-Kitarović o prosvjedima branitelja.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervju Media Servisu rekla je da će se i dalje zalagati da se završi prosvjed branitelja koji u šatoru u Savskoj 66 mjesecima traže smjenu ministra branitelja Predraga Matića.

- Ja osobno ulažem napore da se ti prosvjedi završe. Nastavit ćemo razgovore, moramo formirati i zajedničko tijelo koje će raspraviti o tim uvjetima koje postavljaju branitelji - rekla je Grabar-Kitarović te dodala da poštuje stav onih koji prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva branitelja, ali nije podržala njihov odlazak pred stan premijera Zorana Milanovića. - Izričito sam protiv dolaska pod prozore osobnog stana, rezidencije bilo koje osobe. Mislim, ako treba protestirati onda to treba pod prozorima ureda, jer djeca, obitelji ni susjedi nisu krivi za ono što se zbiva i nisu zaslužili da se na taj način uznemirava njihov privatni život - rekla je predsjednica i zamolila sve da se suzdrže od prakse dolaženja "bilo kome pod prozore".

Čeka da joj se Milanović javi oko sjednice Vlade

Odustajanje Vlade od poreza na nekretnine i monetizacije predsjednica je okarakterizirala kao "nestabilnost i nepredvidljivost našeg sustava". - Ne može ozbiljna Vlada prvo govoriti o monetizaciji i žestoko zastupati tu ideju, a onda naprasno od nje odustati, jer smo u predizbornoj godini i jer su procijenili da bi izgubili određen broj glasova ako bi se išlo u monetizaciju - kaže predsjednice te dodaje da je na Vladi da donosi takve odluke, "ali treba puno više ozbiljnosti i više razmišljati o tome što takve odluke znače i rasprava u njihovom donošenju ili nedonošenju".

Smatra kako bi bilo dobro da premijer Zoran Milanović i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sjednu za stol i razgovaraju. - Mislim da bi i premijer i sve ostale političke stranke, bilo one dio koalicije ili oporbe, trebali puno više razgovarati o gospodarskom i socijalnom stanju u državi - smatra predsjednica. I dalje tvrdi da je "njezina ruka ispružena" te čeka da joj se Milanović javi oko sjednice Vlade na temu gospodarstva.

Na Pantovčaku se osjeća izdvojeno od građana

Ponovila je da će osnovati povjerenstvo koje će razmatrati preseljenje ili ostanak Ureda predsjednice na Pantovčaku. - Razmotrit će isto tako sam Pantovčak, kompleks zgrada u Visokoj ulici ali i druge potencijalne lokacije u Zagrebu. Nakon toga će uslijediti konzultacije i sa Saborom i sa Vladom jer, ponavljam, to nije odluka koja se tiče jedne osobe, to je odluka koja se tiče države - kazala je predsjednica. Požalila se da se na Pantovčaku osjeća "izdvojeno od građana".

>>Grabar-Kitarović ispunila obećanje: Bista Josipa Broza Tita odnesena s Pantovčaka!

>>Grabar-Kitarović primila Bozanića, priželjkuju dolazak Pape u Hrvatsku

>>Grabar-Kitarović: Merkel mi je otkrila što zamjera našoj Vladi

Komentara 31

BR
Brontops
19:01 18.03.2015.

Nave, nave... Daleko si ti od onih koji mogu davati politicke/diplomatiske komentare. Ponekad se dobro malo suzdrzati, a ne da ti kao (ponekad:-)) Zlatanu bude brzi jezik od mozga

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
18:56 18.03.2015.

Ostati ? Kaj bu padal otkaz? Ima mandat od pet godina, naime. Glede "floski" nisu li to možda floskule?

Avatar juricamesko
juricamesko
21:53 18.03.2015.

nesto su crveni kmeri veceras ratoborni. bilo bi im draze da je ostao ivo pa da je otisao u posjetu dodigu jer ga u berlin ionako nitko nebi zvao. nikako ne mogu prihvatiti neciji uspieh ako nije iz sdp-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije