Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENJE ŠKOLE

Grabar Kitarović: Moramo što prije završiti kurikularnu reformu i postići jednak pedagoški standard u svim krajevima

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/11
05.09.2016.
u 12:45

Zadaća je to, dodala je, "nama odraslima, a posebno novoj Vladi, koja će uskoro preuzeti brigu za naše škole i za cijelu državu"

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović prvi je dan nove školske godine otvorila novoizgrađenu osnovnu školu za petstotinjak đaka u Klinča selima i tom prigodom naglasila da je u Hrvatskoj potrebno postići jednak pedagoški standard u svim krajevima zemlje.

Da bi škole još više bile mjesta radosnog i kreativnog učenja, važno je uspješno završiti i provesti kurikularnu reformu te svima osigurati besplatne školske udžbenike, rekla je predsjednica Republike u prepunoj novoizgrađenoj školi.

"Moramo nastojati što prije postići jednak  u svim krajevima naše domovine. Sve to treba provoditi ukorak s mjerama populacijske politike, kako bismo ne samo imali nove i bolje opremljene škole nego  kako bi u njima bilo sve više, a pedagoški standardne sve manje đaka", poručila je Grabar-Kitarović.

Zadaća je to, dodala je, "nama odraslima, a posebno novoj Vladi, koja će uskoro preuzeti brigu za naše škole i za cijelu državu".

Uputila je i zahvalu za predan rad i požrtvovnost svim učiteljima i nastavnicima u ime roditelja koji imaju školsku djecu.

Otvorenje nove škole preko video veze s otoka Velog Iža, iz tamošnje osnovne škole, pozdravio je i ministar znanost, obrazovanja i sporta Predrag Šustar koji je naglasio važnost obrazovanja na otocima odnosno povezivanju kontinentalne i otočne Hrvatske.

 U Klinča selima je do sada osnovna škola bila montažni objekt star 50 godina, tako da su djeca, roditelji i nastavnici pokazali neskriveno oduševljenje pri otvorenju nove škole, a njihova je želja, kao i ravnatelja škole Ive Karače, da u što skorije vrijeme, u iduće dvije godine, dobiju i sportsku dvoranu.

 "Naša nova škola prekrasno je lice kojem fali naličje, a to je sportska dvorana", rekao je Karača u svome obraćanju.

 Nakon otvorenja u izjavi novinarima kazao je kako bi bili zadovoljni da to bude dvorana od 1400 metara četvornih, sukladno pedagoškom standardu.

 OŠ Klinča sela ukupno ima 500 djece, od toga 70 prvašića, a otvorenju su nazočili i prigodno se obratili i načelnik Općine Miljenko Vučković te župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

>> Za vukovarske osnovnoškolce osigurane i besplatne bilježnice s motivima grada

Komentara 6

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
13:29 05.09.2016.

Ne može obrazovnu reformu u Hrvatskoj voditi Pupovčeva nacionalna manjina pod ravnanjem Jovanovića i Jokića.

Avatar fijolica
fijolica
13:32 05.09.2016.

Radije se prvo pobrinite za kvalitetu i neutralnost reforme i dobro je pripremite! Inače će za koju godinu propasti i donijeti svima više štete nego koristi. Na brzinu se tikve sade, to je stara mudrost koju ovi prepametni ni ne znaju.

OL
olrajt
17:54 05.09.2016.

Pedagoški standard(i to dobar pedagoški standard)donesen je još za vrijeme ministra Primorca ali ga se SDP ovi ministri nisu držali iako je još na snazi.Pedagoški standard donesen je kad i HNOS(hrvatski nacionalni obrazovni standard) po kojem se i danas radi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije