Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'a novi bi mandat'

Grabar Kitarović: Josipović u pet godina nije učinio ništa

Grabar Kitarović
Goran Kovačić/Pixsell
08.12.2014.
u 18:59

Ništa novo. Sve što je govorio posljednjih mjeseci, taj program nema veze s realnošću, već viđeno, sve što smo već čuli, sve se temelji na floskulama, kazala je za Josipovićev program

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović danas je obišla Krivi Put pored Senja gdje se ponovo kritički osvrnula na program svog suparnika Ive Josipovića, ali i na pet godina njegova mandata na čelu države.

- U pet godina nije učinio apsolutno ništa, obećavao je neku novu pravednost, pa ne možemo, do kad ćemo čekati? Ja sam osoba koja će raditi prvog trenutka, prvu sekundu, ne trebaju n'am nekakve floskule, treba raditi - komentirala je Grabar Kitarović Josipovićevu konstataciju da mu ''treba još jedan mandat kako bi proveo pravednost''. HDZ-ova predsjednička kandidatkinja nije oduševljena niti programom svog protivnika, javlja RTL.

- Ništa novo. Sve što je govorio posljednjih mjeseci, taj program nema veze s realnošću, već viđeno, sve što smo već čuli, sve se temelji na floskulama. Nama ne trebaju promjene Ustava, ni druga republika, znamo sto su temelji Hrvatske i znamo koji su problemi. 90 posto ljudi u Hrvatskoj će vam reći da su im problemi gospodarstvo, nezaposlenost, siromaštvo, odlazak mladih... I zbog toga se moj program temelji upravo na tome, na stvarnosti i realnosti, na gospodarskom rastu, socijalnoj osjetljivosti, nacionalnoj sigurnosti, vladavini prava i međunarodnom ugledu Hrvatske, diplomaciji koja mora biti u službi gospodarstva - kazala je Grabar Kitarović. Osvrnula se i na njegovu izjavu ''kako nije primjereno da predsjednik udara šakom u stol'', a kojom je aludirao na njen nastup u kampanji.

- Tko je rekao da nije primjereno, uvijek postoji vrijeme i mjesto za sve. Poznata sam kao osoba koja ne voli sukobe, koja će učiniti sve kako bi se stvari razriješile bez sukoba, ali ako u nekom trenutku treba prekinuti, ako Vlada ne uspijeva ni na koji način prekinuti ovu agoniju u kojoj se nalazimo, onda mora otići i raspisati prijevremene izbore. A to, ta sintagma lupanje šakom o stol - to je zapravo simbolika hrabrosti i odlučnosti kojom želim krenuti u taj mandat, a ne šutjeti i stajati po strani i brinuti o vlastitom rejtingu, a ne o rejtingu zemlje - obranila se Grabar Kitarović.

Pojasnila je i da nema namjeru mijenjati Ustav i time ''odbaciti državotvornost'' te kako će na vrijeme dati financijske podatke svoje kampanje kao i da ''neće potrošiti maksimum jer kao što sam rekla, želimo biti skromni i potrošiti što je moguće manje u skladu s gospodarskim stanjem u Hrvatskoj.''

>>Kolinda Grabar Kitarović u kampanju je krenula posebnim autobusom

>>Josipović o Grabar Kitarović: Predstavila je program, no ja nisam vidio ni riječi

Komentara 90

DU
Deleted user
19:07 08.12.2014.

Bravo kolinda! Josipović skoćio sam sebi u usta. Uz tebe smo!!!!

EV
evropljanin
19:09 08.12.2014.

to su rijeci jedne osobe koja zna sta hoce. postovana gosp. grabar-kitarovic svi smo uz vas.

LI
Livi
19:09 08.12.2014.

Kolinda, trazi obavezno da ovi muljatori sto prije objave vec sada broj glasaca u Hrvatskoj. Inace od njih se moze ocekivati sve, kako se vidi da ovi "neovisni hr. mediji" daju vec 90% medijskog prostora aktualnom predsjedniku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije