Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trostruko ubojstvo

FOTO Govorio talijanski pa se snebivao, tražio Nobela za mir: Nastavlja se suđenje Filipu Zavadlavu

Split: Nastavljeno suđenju Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/11
05.07.2023.
u 10:30

Na sudu u Splitu nastavlja se suđenje Filipu Zavadlavu. Zahtjev za izuzećem sutkinje jučer je odbijen

Nastavilo se ponovljeno suđenju Filipu Zavadlavu. Njegova odvjetnica Doris Košta tražila je jučer izuzeće sutkinje Višnje Strinić, predsjednice sudskog vijeća koje sudi, no Predsjednik Županijskog suda Bruno Klein odbio je zahtjev. Košta je izuzeće tražila zbog otvaranja pisma koje joj je iz zatvora poslao Zavadlav. Odvjetnica smatra da je to neprihvatljivo i da je riječ o povjerljivoj korespondenciji između okrivljenika i njegova branitelja.

Najavila je i da će, ako se odbije taj zahtjev, tražiti da se suđenje prebaci u drugi grad, piše Dalmatinski portal. Zavadlavu sude drugi put jer je viši sud ukinuo presudu od 40 godina zatvora. Sudi mu se zbog ubojstva Marina Torlaka, Jurice Ožića Paića i Marina Bobana, a prva je presuda ukinuta jer je viši sud smatrao da se treba utvrditi motiv ubojstava. 

Split: Nastavljeno suđenju Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo
1/11

Suđenje je početkom godine odgođeno jer je Zavadlav na sudu govorio talijanski pa je kasnije govorio da to nije istina jer ne zna taj jezik, dok se nije obavilo psihijatrijsko vještačenje kojim bi se potvrdilo da je raspravno sposoban. Prva vještačenja nakon ubojstava pokazala su da je u trenutku zločina bio smanjeno ubrojiv, što znači da je raspravno sposoban.

VEZANI ČLANCI:

Nije mu to bio prvi ispad na suđenju. Govorio je da mu je dobro u zatvoru, tražio Nobelovu nagradu za mir, a sucima je znao poručiti da ga puste na slobodu jer će tako ući u legendu te da će popiti kavu na Pjaci. 

Komentara 5

ZJ
Zjako
08:58 05.07.2023.

Taj čovjek je toliko unazadio sudstvo da stvarno nije uredu. Mogli su toliko lijepih oslobađajućih presuda donesti za te dilere, a tek koliko su mogli dijeci svojoj mercedesa kupiti... ovako ništa. Pih ,,, treba ga jako kazniti i pokazati drugimaa za primjer što se desi kad se drzneš i uzmeš pravdu u svoje ruke prije nego doktor napiše sinkopu i prije nego ode na školovanje u Švicu.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
09:54 05.07.2023.

Sloboda za Zavadlava.Nije kriv!!!

GO
goran2hr
09:57 05.07.2023.

Da li baš Nobelovu nagradu?! No svakako je zaslužio neku nagradu, povodom dana državne sigurnosti. I bio bi red da ga se sjete...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije