Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOLI TO ŠTO RADI

Govori četiri jezika, studirala je u SAD-u: Najuzornija seoska žena brine se o farmi i konobi

U Čakovcu je održan 22. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/3
10.10.2022.
u 10:22

Navodi kako imaju vlastitu klaonicu, 25 hektara zemlje, prerađuju žitarice, meso... Imaju i pršutanu, a svoje proizvode plasiraju u svojoj konobi i malom delikatese dućanu.

U konkurenciji od 17 kandidatkinja, Antonija Mrzlić Budak iz Svetog Petra u šumi proglašena je najuzornijom seoskom ženom u Hrvatskoj.

Ova majka troje djece studirala je u SAD-u, govori čak četiri jezika te vodi obiteljsku farmu i konobu, brine o 200 svinja i 150 kokoši. Radni dan počinje rano ujutro.

- Dižemo se rano ujutro, cijela obitelj, da se pobrinemo za životinje, školarci u školu, pa posao oko konobe, gdje je jako puno detalja za napravit, pa opet zadaća sa školarcima, i onda kreće posao - ja konobarim u svojoj konobi, do navečer - izjavila je za RTL.

Navodi kako imaju vlastitu klaonicu, 25 hektara zemlje, prerađuju žitarice, meso... Imaju i pršutanu, a svoje proizvode plasiraju u svojoj konobi i malom delikatese dućanu. Jako je ponosna što živi na selu i da radi to što radi. Kaže kako je zahvalna suprugu koji ju je uveo u sve ovo. 

Podsjetimo, izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu održan je u Čakovcu, a cilj tog natjecanja je promicanje vrijednosti i važnosti žena na selu i podizanje kvalitete života u ruralnim krajevima. Žene su uredile svoj izložbeni prostor, a na pozornici su se predstavile narodnom nošnjom svoga kraja.

VIDEO Ide novi zakon, tisućama veće mirovine: Tko sve ima pravo na njih?

Komentara 4

VI
vidum
10:45 10.10.2022.

Za razliku od žena, svi seoski muškarci su najuzorniji, pa se najuzorniji među najuzornijima ne bira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije