Govedina i janjetina najgore, a sokovi, riža i masline najbolji za okoliš
Na temelju ove studije svi dionici proizvodno-prodajnog lanca uključujući kupce mogu donijeti odluku koji proizvod treba prodavati ili kupovati s obzirom na njegov utjecaj na okoliš.
Komentari 2
PR
najbolje je ono što se proizvede na najmanjoj udaljenosti od stola gdje se konzumira, najgore je ono što je putovalo iz udaljenih zemalja proizvodnje. mesna industrija je velik klimatski problem, ali meso uzgojeno na vlasitom dvorištu ima daleko manji učinak od 5min vožnje osobnim autom.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Najveću štetu okolišu radi čovjek. Rješenje? Maknuti čovjeka. Ako to ne ide, onda se okoliš mora podrediti čovjeku. On njime gospodari. Točka. Želite dobro okolišu, morate se onda odreći ovog mobitela, auta, putovanja luksuza... Jeste spremni na to odricanje? Niste? Onda kuš.