Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utinja

Gotovo 60 pasa u karlovačkom je skloništu dulje od 60 dana

Foto: Privatni album
1/14
20.09.2017.
u 20:17

Udomljavanja gotovo i nema, a bez kazni za neodgovorne vlasnike novi zakon vrlo brzo napunit će skloništa diljem Hrvatske

U karlovačkom skloništu za pse Utinja uskoro neće biti mjesta za smještaj napuštenih životinja. Među onima koji čekaju dom ima gotovo 60 pasa kojima je prošao zakonski rok boravka u skloništu.

No, kako kažu u Udruzi za zaštitu i spašavanje Najbolji prijatelj, već mjesecima niti jedan pas nije ubijen nakon 60. dana. Uspjevali su do sada udomiti one 'prekobrojne', ili ih privremeno smjestiti kako bi oslobodili prostor za nove.

– Udomljavanja su gotovo stala, privremenih smještaja više nemamo, a novi psi dolaze svaki dan – upozoravaju volonteri. Ne znaju kako dalje, a ovo je, kažu, pravi primjer što će se dogoditi kad skloništa prema zakonu koji je u postupku usvajanja neće smjeti ubijati pse. Bez kazni za neodgovorne vlasnike koji izbacuju pse na ulicu, i to ne samo u Karlovcu, sva skloništa brzo će se napuniti.

Izdvajamo neke od pasa koji traže dom.


Foto: Robert Demo

Mješanci u tipu staforda, tri ženkice i jedan mužjak. Udomljavaju se po posebnim pravilima i uz obaveznu kastraciju koju do kraja godine u Karlovcu financira udruga sa sredstvima dobivenim na gradskom natječaju.

Foto: Robert Demo

Mužjak u šetalištu uz ulaz u sklonište izgubio je nadu da će imati dom, gotovo ni ne izlazi iz kućice iako se slaže s drugim psima. Promijenio je već nekoliko čopora.

Foto: Privatni album

Mužjak srednjeg rasta iz šetališta 2. Veseo je i umiljat.

Foto: Robert Demo

Ženkica iz šetališta 2, posebne boje i većeg rasta. U početku je malo nesigurna, ali kad stekne povjerenje postaje prava maza.

Foto: Robert Demo

Utinjski medo, tako iz milja zovu ženkicu iz šetališta 2. Izuzetno dobroćudna i umiljata.

Foto: Robert Demo

Mužjak iz šetališta 3 često se povlači iz čopora i samuje. Kao da je svjestan da će teško naći dom.

Foto: Privatni albium

Mužjak iz unutarnjeg boksa 4 jedan je od onih nevidljivih, crnih, koji ne privlače poglede. Ima li nade za spas?

Foto: Robert Demo

Krase ga oči posebne boje, no u skloništu je dulje od 6 mjeseci. Jako je drag, malo povučen i sramežljiv, ne svađa se s drugim psima. Nalazi se u šetalištu odmah uz ulaz u sklonište.

Foto: Privatni album

Crna ženka iz šetališta 5 još je jedna u nizu crnih, nevidljivih, teško udomljivih. Za nju volonteri kažu da je posebna.

Foto: Privatni albium

Mlada ženka iz šetališta 3, umiljata, draga i lijepa. Predugo čeka dom.

Foto: Robert Demo

Mužjak iz šetališta uz ulaz u sklonište velika je maza i slaže se sa svima.

Foto: Robert Demo

Mužjak većeg rasta, nalazi se u šetalištu odmah uz ulaz u sklonište

Foto: Robert Demo

Tri šteneta iz unutarnjeg boksa dva. Dvije su ženke, a jedan je dečko. Sklonište nikako nije mjesto za odrastanje.

Sve informacije o psima i udomljavanju možete dobiti od voditelja skloništa na 098/18-96-999. Ako ne možete udomiti psa, možda nekome od njih možete pružiti privremeni smještaj ili pak donirati za njihov spas. Što sve treba možete doznati i na Facebook stranici udruge Najbolji prijatelj.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije