Naslovnica Vijesti Hrvatska

Gotovina ekstremnoj desnici: Ja sam slobodan čovjek i tako mislim

U palači Matice hrvatske general Ante Gotovina bio je na predstavljanju novog broja lista Vijenac
05. prosinca 2012. u 14:09 149 komentara 36 prikaza
markač,gotovina (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Ostavimo naše generale na miru. Nemojmo ih opterećivati strančarenjem. Oni su u rat otišli zbog svoje duše i mogu se ubrojiti među najveće junake hrvatske povijesti, rekao je u palači Matice hrvatske njen predsjednik Igor Zidić na predstavljanju dvotjednika Vijenac posvećenog oslobađajućim presudama generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini.

Oba generala pozorno su slušala i Zidića, ali i Zorislava Lukića, Luku Šeputa i napose pjesnika Ivana Rogića Nehajeva koji su analizirali tekstove iz Vijenca.

– U Maticu sam došao na poziv prijatelja Zidića koji nam je cijelo vrijeme procesa davao podršku. Oduševljen sam naslovom teksta iz Vijenca Slom specijalnog rata protiv Hrvatske. U tom je naslovu sadržana sva naša istina – rekao je raspoloženi Gotovina koji se srdačno pozdravio sa bivšom ministricom školstva Ljiljom Vokić. Na upit što misli o kritikama nekih branitelja koji ga optužuju zbog blagonaklonosti prema hrvatskim političarima koji su provodili Akcijski plan za njegovo uhićenje, Gotovina je odgovorio: Ja sam slobodan čovjek i tako mislim. Tko je iskren ne može pogriješiti. Ako glumite, onda možete.

General Markač pohvalio je zrelost analitičkih tekstova iz Vijenca, ponovivši da se ne misli politički angažirati.

– Svi su govorili o slobodi, a ja sam bio zatvoren u dvanaest četvornih metara. Nisam pratio politička zbivanja u Hrvatskoj, ne mogu o njima ništa reći. Ubuduće se želim baviti humanitarnim radom, pisanjem, lovom, ali i širenjem istine o Domovinskom ratu – rekao je Markač. U Vijencu je vrlo oštar tekst o svjedočenju protiv Gotovine i Markača objavio i Igor Zidić u više navrata spominjući i bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

– Ja sam dva dana nakon Oluje kao povjesničar umjetnosti bio u Kninu i okolici, pa i u Otavicama zbog Meštrovića. I vidio sam da nikakvog prekomjernog granatiranja nije bilo. Srpski propagandisti nisu mogli pronaći fotografije kakve su bile, primjerice, one iz Turnja – rekao je Zidić koji je Gotovinu jednom i posjetio u haaškom zatočeništvu.

>>Desničari o Gotovini: Naš idol opalio nam je šamar!

>> Akciju Korak u život podržao i Ante Gotovina

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

  • zagabria1:

    Hrvati sada kada imaju stabilnu državu nemaju potrebu za desnicom. No istine radi valja reći da je desnica potrebna jer ona je na neki način 'čuvar države' i zalog da će se država braniti pod svaku cijenu. Zato nisam protiv ... prikaži još! desnice, zdrave i male desnice u miru, ali jake desnice u slučaju neposredne ugroze države Hrvatske. Mudra desnica i sama će prihvatiti to mjesto koje joj po prirodi pripada, ali to mjesto nije masovnost. Vidimo Srbiju kako propada jer uvijek iznova dozvoljava da joj desnica kroji politiku i vodi narod

  • Karika Tura:

    Samo 17 godina nam je trebalo od završetka Oluje da Srbija prizna da je vodila i izgubila ratove. Pa tko je to kriv, očito najviše Hrvatska sama.

  • krokodil28:

    Pozdrav gosp.gen.Anti Gotovini.Kako vas nije sram gospodo "komentatori" govoriti tako o našem generalu.Zar vi mislite da gen,Gotovina dok je bio u pritvoru nije znao što se događa u HR.Gospodo ilijevi i desni niste dostojni da g.Gotovini obrišete prašinu sa njegovih ... prikaži još!h cipela.On je pravi katolik , a vi koji pišete drugačije niste ni bibliju pročitali .Prestanite već jednon blatiti našu svetinju našeg gospodina heroja Antu Gotovinu. Pročitajte njegove intervjue i učite kako se ponaša pravi katolik.