Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbena večer

Akciju Korak u život podržao i Ante Gotovina

kos gotovina fijacko
Foto: Branimir Pofuk/VLM
1/11
05.12.2012.
u 00:18

Koncert je bio finale dobrotvorne akcije za stipendiranje mladih ljudi. U protekle četiri godine prikupljen je novac za 121 stipendiju

Međunarodna tenorska zvijezda Zoran Todorović, dvije sjajne hrvatske sopranistice Lana Kos i Valentina Fijačko te orkestar Zagrebačke filharmonije i zbor Opere HNK, svi oni pod temperamentnim ravnanjem maestra Ivana Repušića priredili su u Lisinskom jednu divnu glazbenu večer, a pri tom napravili i veliko dobro djelo.

Koncert u filharmonijskom Plavom ciklusu bio je ujedno finale ovogodišnjeg ciklusa dobrotvorne akcije "Korak u život" koju je pokrenuo Rotary Club Kaptol. U protekle četiri godine na taj način je prikupljen novac za 121 stipendiju za djevojke i mladiće koji iz domova i udomiteljskih obitelji kreću na studij. Za te divne i hrabre mlade ljude svi su izvođači dali sve od sebe u uvertirama, arijama i zborovima, najprije Giuseppea Verdija u prvom dijelu programa, a potom Mascagnija, Puccinija, Leoncavalla i Gounoda. Osobito dražestan bio je dodatak u kojem su Kos i Fijačko zajednički otpjevale Puccinijevu ariju "O, mio babbino caro" priljubljene uz Todorovića. Beogradski tenor, koji je već 26 godina i njemački državljanin, bio je očito zadovoljan i takvom pažnjom kao i glasovima svojih hrvatskih kolegica.

Osim pokrovitelja akcije Josipovića, na koncertu je bio i predsjednik Sabora Josip Leko te mnogo drugih poznatih lica. Ipak, najveću je pažnju u dvorani izazvala nenadana pojava Ante Gotovine. Osim posvete koncerta preminulom dirigentu Vjekoslavu Šuteju, čiji je poštovatelj, general je svojim dolaskom želio dati podršku i vrijednoj akciji i mladim ljudima kojima je ona namijenjena.

– Uživao sam! Bez obzira na to što vani pada snijeg, ovdje je večeras pravo proljeće – rekao je Gotovina jednako razdragan kao i glazbenici oko njega iza pozornice, a dugo je razgovarao i s tenorskom zvijezdom.

Gotovina je Todoroviću zahvalio i čestitao na izvrsnom koncertu i divnom doživljaju, a slavni tenor generalu je srdačno zahvalio na pažnji i na dolasku.

Ključne riječi

Komentara 3

BE
bernarda1
07:22 05.12.2012.

Prekrasna vecer u Lisinskom. Pojava A. Gotovine je jos vise uvelicala tu vecer. Studentima puno uspjeha i jos vise podrske na svim razinama.

Avatar Aristarh
Aristarh
09:10 05.12.2012.

Evo, Predsjedniće Josipoviću tko koristi Gotovinu. Koristi ga on sam i kako on hoče. Tome bi se mnogi pa i ti trebali prilagoditi.

Avatar My Style
My Style
22:31 05.12.2012.

zg zg zg Pa kako je krenulo...ima svi da se fotkaju sa njim...bice i zgodnijih valjda :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije