Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTARSTVO POTVRDILO

Gotova je inspekcija oko smrti novinara Vladimira Matijanića

Split: Komemoracija za novinara Vladimira Matijanića
Milan Sabic/PIXSELL
17.08.2022.
u 20:13

Kako su rekli iz Ministarstva zdravstva, izvršen je i uvid u svu medicinsku dokumentaciju te su preslušani svi audiozapisi komunikacije pacijenta i člana obitelji s navedenim zdravstvenim ustanovama.

Ministarstvo zdravstva izvijestilo je u srijedu da su provedeni inspekcijski izvidi o slučaju smrti novinara Vladimira Matijanića, te da prikupljene materijale očekuje stručna analiza.

"Provedeni su inspekcijski izvidi u KBC-u Split, Županijskom zavodu za hitnu medicinu i u ambulanti liječnice obiteljske medicine pokojnog Vladimira Matijanića", navode iz Ministarstva.

Kažu kako su obavljeni razgovori sa svim izravnim sudionicima iz zdravstvenog sustava vezano uz taj događaj, izvršen je uvid u svu medicinsku dokumentaciju te preslušani svi audiozapisi komunikacije pacijenta i člana obitelji s navedenim zdravstvenim ustanovama.

Prikupljeni materijali predmet su sada stručne analize liječnika specijalista za pojedina područja što je, napominju, temelj za donošenje zaključka inspekcije, a u cijeli proces aktivno je uključeno i Županijsko državno odvjetništvo.

Najavili su da će se po dobivenim rezultatima navedenih izvida "promptno izvijestiti obitelj pokojnog Matijanića, nadležna stručna i državna tijela te hrvatska javnost".

Vladimir Matijanić umro je 5. kolovoza od posljedica covida, što je izazvalo veliku pažnju javnosti nakon što je njegova partnerica Andrea Topić objavila da mu liječnici u splitskoj bolnici i hitna pomoć nisu željeli pomoći iako je imao niz komorbiditeta. Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdile okolnosti njegove smrti..

Ključne riječi

Komentara 11

GE
generacija57
20:49 17.08.2022.

Kad dođe specijalista za vađenje glista,sve će biti jasno.

Avatar Antikomunist
Antikomunist
13:29 18.08.2022.

Žao mi svakog čovijeka jednako al 10 puta nazivat hitnu i snimat razgovore umjesto sjest u auto i otpeljat se sam ili neko dtugi na hitnu ako vidiš da ti je loše to mi nije normalno

DU
Deleted user
07:43 18.08.2022.

14 puta zvali hitnu , čovjek je imao obostranu upalu pluća i vi osnivate još i povjerenstvo....čini mi se da će vam na jesen narod suditi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije