Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznanja

Gospiću nagrada za najuređenije kontinentalno turističko mjesto

zeleni cvijet
Iva Vidović/VLM
23.10.2012.
u 13:50

Nagradu "Zeleni cvijet" za najuređeniji gradski park kontinentalne Hrvatske dobio je Grad Otočac

Već petu godinu za redom Gospić je dobitnik nagrade "Zeleni cvijet" koju dodjeljuje Hrvatska turistička zajednica. Ove godine okitili su se do sada najvećom – Zeleni cvijet sa zlatnim znakom za prvo mjesto najuređenijeg turističkog mjesta kontinentalne Hrvatske.

Tim povodom u prostorijama Turističke zajednice Grada Gospića predstavljena je nagrada, ali i novi turistički informativni centar.

– Svake godine broj posjetitelja u našem gradu raste. To sigurno nije bio lak put jer moramo se sjetiti kako je Gospić izgledao u vrijeme i nakon Domovinskog rata. Ovu nagradu prije svega bih poklonio kao zahvalu svima koji su dali život za Hrvatsku, ali neka ide i na ponos našoj djeci, svima onima koji žive u ovome gradu i onima koji će doći u ovaj grad da se osjećaju ugodno – kazao je gospićki gradonačelnik Milan Kolić.

Direktorica Turističke zajednice Maja Strilić istaknula je da je Gospić u prvih devet mjeseci ove godine posjetilo gotovo 15 tisuća turista što čini povećanje od devet posto usporedno s prvih devet mjeseci 2011. Također, za jedan posto povećan je broj noćenja za isto razdoblje dok raste broj posjeta Memorijalnom centru Nikola Tesla u Smiljanu te Spomen-domu Ante Starčevića.

– Ove godine primili smo do sada najveću nagradu što je ujedno i rezultat višegodišnjeg ulaganja u uređenje grada. Formula se dugo stvarala, kroz hortikulturu, povijest, kulturu, turizam, nove prometnice i položaj. Građani Gospića i naši gosti postaju sve svjesniji bogatstva koje se nalazi oko nas, prirodnih ljepota te kulturnoga blaga koje nam je ostavljeno u nasljeđe – kazala je Strilić.

Osim Gospića, nagradu "Zeleni cvijet" za najuređeniji gradski park kontinentalne Hrvatske dobio je Grad Otočac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije