Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija spašavanja

Gospićki HGSS se tri sata probijao kroz snijeg do bolesne starice

hgss gospić (1)
Foto: HGSS Gospić
1/3
14.02.2012.
u 10:31

Starica se dva dana borila s teškim bolovima u trbuhu, a do zabačenog zaseoka vozilo Hitne pomoći nije se moglo probiti

Članovi gospićkog HGSS-a tri sata su se kroz snježne nanose, boreći se s jakim vjetrom, probijali do 86-godišnje Mirjane Nevajdić kojoj je hitno trebala medicinska pomoć.

Poziv susjede stigao je u ponedjeljak te se krenulo u akciju izvlačenja starije i nemoćne osobe. Starica se dva dana borila s teškim bolovima u trbuhu, a do zabačenog zaseoka Gornji Grabušići nedaleko od Bjelopolja kod Korenice gdje živi, vozilo Hitne pomoći nije se moglo probiti.

Njezina kuća zadnja je u zaseoku, udaljena oko četiri kilometra od glavne prometnice, a nanosi snijega onemogućili su probijanje vozila. Staricu su nakon tri sata probijanja do kuće HGSS-ovci smjestili u snježna vozila, utoplili je te se istim putem vratili do mjesta gdje je čekalo vozilo Hitne pomoći. Probili su se dva kilometra do kuće zahvaljujući ralici Lika cesta.

Mirjana Nevajdić, koja inače živi sama, zadržana je u gospićkoj bolnici.

Gospićki spasioci poručuju kako ovakve intervencije koje obilježava snježno nevrijeme naglašavaju svakodnevnu spremnost na slične situacije jer na području Like ima mnogo starijih i nemoćnih na nepristupačnom području. U svakom trenutku u sustavu zaštite i spašavanja postoje spremni ljudi koji u pomoć kreću u bilo kojem trenutku. I ovoga puta HGSS bio je produžena ruka Hitne pomoći, kao dio jedinstvenog sustava zaštite i spašavanja, poručuju gospićki spasioci.

Komentara 5

DA
darkor31
11:22 14.02.2012.

Svaka čast!

KA
Karla
10:55 14.02.2012.

Hvala spasiocima, a gospođa neka se što prije oporavi!

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:21 14.02.2012.

Hm To ti je hrvatska tuga. Ima mnogo staraca koji ne mogu brinuti o sebi i umiru sami, a imaju imovine koja bi se mogla operacionalizirati, a ne da kad baka umre, veseli nasljednici prodaju gruntovec i dobro žive, aa o jadnici nitko nije brinuo. U međuvremenu mi kao društvo plačamo razne službe koje itekako koštaju da bi spašavali stare ljude. Ali to smo ti mi hrvatići j..o ti nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije