Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJGORE NA DINARI

Lokaliziran požar iznad Tisnog, kanaderi gase vatru kod Drniša

Požar - Bilice - Šibenik
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
24.07.2017.
u 15:37

O silini požara, dodaju, dovoljno govori i činjenica da je vatra prešla i na teritorij susjedne Bosne i Hercegovine.

Visoke temperature na širem području Splitsko-dalmatinske županije na svom su vrhuncu, zbog čega vatrogasci gase nekoliko požara od kojih je najveći onaj na Dinari, doznaje se u ponedjeljak u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.

Požar na Dinari planuo je još u subotu zahvativši uglavnom gustu hrastovu šumu, ali i travu, makiju te nisko raslinje na teško pristupačnom i miniranom terenu. Iz splitskog vatrogasno-operativnog centra za Hinu kažu kako je popodne požarište "više nego aktivno", na njemu se nalazi 30 vatrogasaca iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Sinj, Trilj, Muć i Vrlika sa sedam vozila, a pomažu im i zračne snage, koje ne smiju gasiti na miniranom području. O silini požara, dodaju, dovoljno govori i činjenica da je vatra prešla i na teritorij susjedne Bosne i Hercegovine.


 

U sinjskom DVD-u navode da je dio vatrogasaca cijelo vrijeme raspoređen na Vrdovu gdje se nalaze vikend kuće, a tijekom noći dio ih dežura na požarištu. Neslužbeno se doznaje da je riječ o opožarenoj površini većoj od 4500 hektara, koliko je izgorjelo u požaru na splitskom području, kao i da je to područje minirano te ima puno poskoka.
 
Od nedjelje ujutro gori i u Lećevici, gdje su oko 14 sati stigla i dva airtractora Fire boss kako bi pomogli gasiteljima obuzdati vatrenu stihiju. Tamo gase vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Kaštela, Mladost, Zagora, a dio ljudi je raspoređen i na brdo. Gori hrastovina, trava i nisko raslinje. Dva kanadera tijekom dana gase požar i na Visu, gdje nedaleko mjesta Rukavac gori borova šuma, a gase ga komiški vatrogasci.

Lokaliziran požar iznad Tisnog

Lokaliziran je požar koji je u ponedjeljak poslijepodne buknuo poviše Tisnog, pa su dva kanadera ponovno upućena na područje Drniša gdje gori između Pokrovnika i Pakova sela.

 U šibenskom Centru 112 doznaje se kako je požar kod Tisnog izbio oko 16,30 sati, a lokaliziran je oko 17,50 sati.

 Izgorjelo je 1,5 hektara trave i makije.

 "U gašenju je sudjelovalo 25 vatrogasaca s devet vozila i dva kanadera, koji su upućeni natrag u Pokrovnik na još par izbacivanja vodenih bombi, pa će dalje po zapovijedi ako bude potrebe za njihovom pomoći", kažu u Centru 112.

 Naime, kanaderi su popodne bili prvo upućeni na požarište kod Drniša, gdje je gorjelo oko 20 hektara makije i niskog raslinja, a požar je na tlu gasilo 30 vatrogasaca

 Dva kanadera potom su oko 17 sati s požarišta u Drnišu upućeni na požarište na brdu poviše Tisnog, a predvečer su vraćeni na drniško područje.

Požar - Bilice - Šibenik
1/38

Komentara 31

Avatar tituš
tituš
15:46 24.07.2017.

ajme, stradati će poskoci! Tamo poslati na gašenje onog iz Rijeke što cinka naše klubove FARE-i, poslati druga Kotromana, on poznaje teren, pa onoga što se neki dan derao na premijera, pa onu babu što je vikala na našu lipoticu ... Brzo bi oni to ugasili ..

IB
istina_boli
15:55 24.07.2017.

Ne razumijem, zasto gase pozar tamo gdje je minirano, pa to je velika pomoc u razminiranju tog terena. Osvavite prirodu da ispravi ljudske pogreske, mozda se i minsko podrucje ocisit od mina zbog velike temperature.

KA
kamenjar0404
17:15 24.07.2017.

Udbasi i cetnici popalise !!!! Provedi listraciju Plenkovicu jer zlo postaje sve gore !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije