Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HSU-a dao iskaz

Istražitelji s računala izuzeli sporni e-mail koji je Rusak poslala Hrelji

Hrelja Rusak
Foto: Pixsell
1/4
20.01.2016.
u 16:34

– Otišla sam dragovoljno, bez ikakvog poziva – izjavila je Rusak

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja odazvao se u popodnevnim satima pozivu djelatnika PN USKOK-a i u saborskim prostorijama Kluba zastupnika HSU i NL Stipe Petrina dao iskaz u povodu kaznene prijave podignute protiv zastupnice Gordane Rusak.

Silvano Hrelja je u iskazu ponovio informacije koje je prethodno iznosio u javnosti. Djelatnici PN USKOK-a s računala kojim se koristi tajnica Kluba zastupnika izuzeli su sporni e-mail koji je Gordana Rusak poslala Silvanu Hrelji. Hrvatska stranka umirovljenika ima potpuno povjerenje u institucije koje provode istragu i njezin daljnji tijek ne možemo komentirati, poručili su iz stranke. 

Moja savjest je čista

Nezavisna saborska zastupnica Gordana Rusak, protiv koje je Branimir Glavaš podnio kaznenu prijavu zbog trgovanja političkim položajem, prethodno je izjavila da je sama otišla na policiju dati iskaz koji će se proslijediti USKOK-u.

– Evo ja ću početi s rečenicom da je moja savjest čista, moja djela nisu okaljana nikakvim kriminalnim postupanjima, nisam djelovala protiv zakona. Stoga sam s radošću otišla na policiju koja će moj iskaz proslijediti USKOK-u, dakle otišla sam dragovoljno, bez ikakvog poziva, u želji da se iznesu dokazi tome u prilog kako bi se situacija ovog javnog i neosnovanog linča pokazala zorno – izjavila je Rusak za HRT.

– Žalim što su oni koji su započeli taj linč u medijima i nastojali dokazati moje kršenje zakona u isto vrijeme nisu se obratili nadležnim institucijama koje su jedine nadležne za ovakve slučajeve. Iz navedenih razloga nisam se niti obraćala medijima i davala izjave jer praksa u kojoj se nevinog čovjeka osudi bez dokaza već je dovoljno potvrđena u Hrvatskoj. Stoga sam odlučila šutjeti, a tamo gdje treba iznositi činjenice – dodala je Rusak.

Podsjetimo, Rusak je nakon izlaska iz Mosta još na početku pregovora o sastavljanju saborske većine otišla s Dragom Prgometom u novu stranku HRID nakon čega je ovog tjedna prešla u Klub zastupnika HSLS-a i BUZ-a. Navodno je bila razgovarala i s SDP-om i HSU-om o prelasku u njihove klubove.

U medijima se bila pojavila informacija o navodnom zahtjevu koji je Gordana Rusak dala HSU-u, s točno pobrojenim stavkama koje uključuju 10.000 kuna za njezine znanstvene projekte i 10.000 kuna plaće za njezinu asistenticu Sanelu Dropulić. Izvori iz HSLS-a za Večernji su rekli da Rusak to od HSLS-a nije tražila.

Sanela Dropulić, nova glasnogovornica HSLS-a, demantirala nam je napise medija da je Rusak uvjetovala svoj prelazak u drugi klub zastupnika i zapošljavanjem Dropulić, inače nećakinje Drage Prgometa, na neto plaću od 10.000 kuna.

>> Rusak se posvadila s Prgometom, razgovarala je i sa SDP-om

>> Prgomet o odlasku zastupnice: Prijelazni rok traje, ljudi idu tamo gdje im nude više!

Komentara 34

DU
Deleted user
14:43 20.01.2016.

Da ju je Milanović uspio predobit to bi bila udarna vijest na svim portalima,to bi bio još jedan dokaz da je ON dobio izbore!

CI
cirab10
14:27 20.01.2016.

e gordana baš si gorda....pa kud si išla tikve sadit sa vragom sad ti se u glavu obijaju...da si ostala u mostu sad bi visoko kotizirala za neko od ministarstava,,...a sad te razapinju oni kojim si otišla u zagrljaj.... kojim si otišla u zagrljaj....

MA
Marko1337
14:18 20.01.2016.

Da li bi ova foteljašica morla dati iskaz na policiji DA JE UŠLA U PARTIJSKE REDOVE ? Bi li UDBA pokretala istragu u tom slučaju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije