Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijeće za vanjske poslove

Nalaz negativan: Grlić Radman morao na testiranje jer je bio na sastanku sa zaraženim kolegom

Zagreb: Gordan Grlić Radman u problemima jer mu je maska zapela za naočale
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
17.10.2020.
u 15:12

Austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg pozitivan je na koronavirus, a moguće je da se zarazio na sastanku s kolegama iz Europske unije u ponedjeljak u Luxembourgu. Zaražena je i belgijska ministrica Sophie Wilmès.

Austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg pozitivan je na koronavirus, a moguće je da se zarazio na sastanku s kolegama iz Europske unije u ponedjeljak u Luxembourgu. Na sastanku Vijeća za vanjske poslove EU bio je i hrvatski ministar Gordan Grlić Radman.

- Testirao sam se u utorak ujutro jer sam dan kasnije išao u Sloveniju kao izaslanik Vlade na obilježavanja početka radova na izgradnji Dalekovoda Cirkovce-Pince te u Vojvodinu. Nalaz je bio negativan - kazao nam je ministar.

 Za sastanak u Luxembourgu kaže da je je bio veliki okrugli stol, nosili su maske, a i s austrijskim kolegom nije imao bliski kontakt i da nije bilo razgovora u četiri oka. Svejedno, danas odmah po primitku informacije o zaraženom kolegi zatražio je savjet epidemiologa o daljnjim koracima i o tome što mora poduzeti. Nešto prije 11 sati krenuo je na novo testiranje.

Je li sastanak vijeća za vanjske poslove novo žarište? Schallenberg ni nakon sastanka nije imao simptome, već je testiran rutinski, kazala je njegova glasnogovornica. No njegova belgijska kolegica Sophie Wilmès, koja je također bila na sastanku, rekla je jučer da odlazi u samoizolaciju s mogućim simptomima bolesti.

Ministar Gordan Grlić Radman nije zaražen koronavirusom, odnosno nalaz na COVID-19 je negativan. 

Komentara 5

TR
Tripoli
11:45 17.10.2020.

A zakaj on mora na testiranje..a drugi u samoizolaciju..ha Capak..i Beros..a i Alemka?

LA
Lažnipovjesničar
11:51 17.10.2020.

Auuuuuu, središnjca HDZ-a najveće žarište virusa u Zagrebu, bježite ljudi iz Zagreba ili neka vam dragi bog na pomoći ako vjerujete u boga. A ako ne vjerujete jabi ga isto vam se piše.

PR
Proleter99
11:25 17.10.2020.

Nakon sastanka Europskog vijeća u utorak...zarazeni coronom : Alexander Schallenberg- Austrija (ministar vanjskih poslova), Ursula von der Leyen (predsjednice Europske komisije), Sanna Marin-Finska (premijerka), Sophie Wilmes-Belgija (premijerka) !! Znao sam da je Ćaća..glavni izvor virusa u hrvata...!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije