Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u BiH

Goran Marić: Izbor Željka Komšića za predstavnika Hrvata je perverzija

12.10.2018.
u 20:25

U političkom i državno-organizacijskom smislu, riječ je o duboku nerazumijevanju Bosne i Hercegovine, njezine višestoljetne povijesti, još više one suvremene, napisao je Marić

Nedjeljni izbori u Bosni i Hercegovini ne prestaju izazivati reakcije. a posljednji u nizu koji je odlučio komentirati pobjedu Željka Komšića za predstavnika Hrvata je Goran Marić, ministar državne imovine u hrvatskoj Vladi. 

Opće izbore u BiH nazvao je "uvodom u iščašenje povijesti

"Pratim, slušam, gledam reakcije, stanje, atmosferu nakon nedjeljnih izbora u Bosni i Hercegovini. Tko može ostati indiferentan tolikom razinom političkog nasilništva, ignoriranja, inverzije, ili možda prikladnije perverzije: izbor Željka Komšića za predstavnika Hrvata u Predsjedništvu BiH.  Kad danas 2018. pred dvorištem ujedinjene Europe, ovakav politički događaj izravno opovrgava ustavne odredbe te iste države, onda ne možemo razmišljati racionalnim načinom i govoriti realnim pojmovima.

U političkom i državno-organizacijskom smislu, riječ je o duboku nerazumijevanju Bosne i Hercegovine, njezine višestoljetne povijesti, još više one suvremene. Gdje god da je izvorište ovih zabluda, gdje god da je kuhinja ovih krivotvorina i iskrivljenih premisa, riječ je o nedopustivo niskom političkom emanatu za BiH", napisao je između ostalog Marić na svom Facebook profilu. 

"Pa i kad bi izabrani predstavnik Željko Komšić bio jedinstvena iznimka političkog svjetski nadarena profila, neprihvatljivo je to politički, društveno, psihološki. A po svemu što znamo iz političkih referenca Željka Komšića on je sve prije samo ne nadaren", dodao je Marić koji je objavu zaključio riječima:

"Bosna i Hercegovina nije mi strana. Ne samo da poznam hrvatski narod, mogu reći da poznam i bošnjački i srpski. Svi su oni svjesni da je ovo što se događa protunaravno.  Znaju da nije najprije u duhu povijesnih odrednica. I ono što najbolje znam: nije u duhu hrvatskog naroda da odustaje, da ovaj svršeni čin prihvati."

>> Pogledajte što je Željko Komšić govorio o Hrvatima 2006. godine

Komentara 66

Avatar HKNKRZ
HKNKRZ
20:34 12.10.2018.

Izgleda da su ovo bili zadnji izbori u BiH. Neka se raspadne ta nefunkcionalna tvorevina. Svatko na svoju stranu. Jedino se tako može postići mir.

IJ
I ja tebi
20:40 12.10.2018.

Herceg Bosna i ništa drugo .

Avatar siva_sova
siva_sova
20:35 12.10.2018.

laju na mjesec, a svi dobro znamo da se ništa neće promijeniti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije