Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teško bolestan

Hadžić se vratio u Srbiju na neodređeno vrijeme

Goran Hadžić
Foto: ICTY
09.06.2015.
u 19:03

Hadžića se tereti za progon Hrvata na rasnoj, vjerskoj i političkoj osnovi, za istrebljenje, ubojstva, nezakonito pritvaranje, mučenje, nečovječno postupanje, deportaciju i prisilno preseljenje u razdoblju od 1991. do 1993. godine u istočnoj Slavoniji i Kninskoj krajini.

Haaški optuženik Goran Hadžić, prema izjavi njegova odvjetnika Zorana Živanovića, vratio se u Srbiju na neodređeno vrijeme, prenosi B92. Iz Haaga u Srbiju stigao je u ponedjeljak, a odluka suda ovog puta, kako kaže njegov odvjetnik, nije uvjetovana vremenskim ograničenjem, iako su ostale iste obaveze koje je imao i prilikom ranijih puštanja na privremenu slobodu. 

Živanović je napomenuo da je prema sadašnjoj odluci sudskog vijeća Hadžićev liječnik dužan Tribunal redovno obavještavati o njegovom zdravstvenom stanju, a sud bi ga eventualno mogao pozvati na neki pregled u Haag premda do toga možda uopće ne dođe. 

Prema objašnjenju njegovog odvjetnika, Hadžiću je na privremenoj slobodi i dalje zabranjeno napustiti Novi Sad, komunicirati s medijima o predmetu, kao i sa žrtvama i svjedocima.

Podsjetimo, Hadžića se tereti za progon Hrvata na rasnoj, vjerskoj i političkoj osnovi, za istrebljenje, ubojstva, nezakonito pritvaranje, mučenje, nečovječno postupanje, deportaciju i prisilno preseljenje u razdoblju od 1991. do 1993. godine u istočnoj Slavoniji i Kninskoj krajini. 

Prošle godine u studenom, kako smo već pisali, dijagnosticiran mu je tumor mozga nakon što je u listopadu 2014. prekinuto suđenje jer mu je pozlilo u pritvoru. Već je boravio u Srbiji na privremenoj slobodi, a u Haag se radi kontrola vratio 8. svibnja. Prema priopćenju njegove obrane, Hadžićeva bolest je "u konačnoj fazi"

>> Ratni zločinac Goran Hadžić vraćen u Haag 

>> Haaški sud Gorana Hadžića pušta na privremenu slobodu

Komentara 16

Avatar Illyrian-Albanian
Illyrian-Albanian
19:32 09.06.2015.

Zločinac

HR
hrvatin
20:43 09.06.2015.

Ovo je novi film,,Koljac na neodredjeno vreme.

Avatar El Indio
El Indio
19:38 09.06.2015.

Neka se vrati u Hrvatsku, bit ce oslobodzen svih optuzbi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije