Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Franković
Povratak na članak

Ne zna se što vatrogascima treba jer se ne zna što imaju

Predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca Hrvatske i vatrogasni zapovjednik Karlovačke županije o stanju u profesiji

Komentari 5

Avatar anticenzura
anticenzura
11:22 21.07.2017.

Vatrogasna sluzba funkcionira kao i sve ostalo u zemlji, odnosno nista ne funkcionira. Takvo im je i skolstvo, zdravstvo, policija, vojska, drzavna poduzeca i generalno javni sektor u zemlji. Takva im je i politika i citava drzava. Ne vidim zasto bi vatrogasci bili iznimka u toj banana drzavi.

VL
DU
Deleted user
11:37 21.07.2017.

Zakonom o vatrogastvu, članak 9. propisano je "Ministar unutarnjih poslova, na prijedlog Hrvatske vatrogasne zajednice, propisat će mjerila za ustroj, razvrstavanje i način djelovanja vatrogasnih postrojbi. Na temelju propisa iz stavka 1. ovoga članka propisat će se razvrstavanje vatrogasnih postrojbi,, potreba zvanja zapovjednika, potreba razine tjelesne i duševne sposobnosti vatrogasaca, potrebna oprema i sredstva vatrogasnih postrojbi (javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih društava) te rokovi za provedbu tih odredaba. " a člankom 58a propisano je "Vlada Republike Hrvatske donijet će odluku o minimalnim financijskim standardima za obavljanje djelatnosti javnih vatrogasnih postrojbi, u skladu s posebnim propisima, koja će biti temelj za planiranje pomoći iz državnog proračuna na godišnjoj razini." Kako to da nitko nema pojma o ničemu?

VL
DU
Deleted user
11:11 21.07.2017.

Opet su se partizani i Srbi udružili protiv Hrvata. Zato je to tako.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.