Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigao odgovor
Povratak na članak

Google odgovorio Trumpu: ne rangiramo rezultate pretrage u političke svrhe

- Pretraga se ne koristi za postavljanje političke agende i, glede rezultata, nismo pristrani i ne naginjemo niti jednoj političkoj ideologiji

Komentari 1

Avatar nekakav
nekakav
07:11 29.08.2018.

a jok, svi pretraživači imaju svoje specijalnosti i nude vam na vrhu one linkove koji djelomično udovoljavaju vašem interesu, ali i debelo pojačavaju one koji su im bliži po političkoj i ostaloj naklonosti. algoritam? on nije neovisan, njega pišu, stvaraju ljudi. ako ja stavim da za neke osobe taj algoritam malo drugačije daje rezultate, onda će biti tako. svatko tko je ikad programirao nešto na kompu, bio to nekad qbasic, fortran, turbopascal, c+, ili pak ove novije alate, zna procedure za filtriranje i posebnih pravila za određene procese, postupke. da, google ne bilježi samo vaš interes za stvari, osobe, događaje, već vam i suptilno sugerira i vodi vas prema nečemu što njemu koristi. par dana pretražujte npr. lopte, pa ćete na bilo kojoj stranici početi dobivati reklame za lopte. brisali vi kolačiće ili ne, oni će vam se pojavljivati češće nego što bi očekivali. a trumpa svi vole.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.