Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radikalizam

Google zbog spornih objava 'kažnjava' i u BiH

Google
Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
20.01.2015.
u 00:30

Na ovaj potez Google se odlučio zbog, kako navode, neprimjerena sadržaja

Američki internetski div Google ovih je dana otkazao reklamni nalog AdSense časopisu Saff, iza kojeg stoji islamska omladina u BiH.

Na ovaj potez Google se odlučio zbog, kako navode, neprimjerena sadržaja. U službenom objašnjenju koje je javnosti predočilo uredništvo Saffa, u Googleovoj obavijesti o suspenziji naloga navodi se "da je Saff prekršio pravila Googleove uređivačke politike jer je objavljen tekst koji sadrži nedopušten sadržaj". Uz ovakvo obrazloženje dostavljen je link Saffova teksta pod naslovom "Francuska policija jutros uhitila Dieudonnea, najpopularnijeg komičara u zemlji".

"Riječ je o običnoj vijesti o uhićenju, nema snimaka nasilja, uvreda, prijetnji, ničega. Ali, zato taj tekst daje pravu sliku francuske slobode govora. Ovakva vrsta cenzure veoma je znakovita. Zapanjujuće je koliko snage ulažu svjetski centri moći da spriječe širenje istine o napadu u Parizu. Nažalost, ovo nije jedini pritisak koji ovih dana Saff trpi zbog objavljivanja istinitih informacija o događanjima vezanima za napad u Parizu. Svima njima poručujemo kako nas neće pokolebati i da ćemo ustrajati u širenju istine o svim događajima, bez obzira na sva iskušenja koja nas neminovno čekaju", piše između ostalog uredništvo časopisa Saff u svojem pisanom priopćenju.


U izvješćima sigurnosno-obavještajnih službi piše da u BiH sve više dolazi do izražaja zlouporaba cyber-tehnologije, ponajprije interneta, iza čega stoje diferencirani ekstremno-radikalni sigurnosno interesantni subjekti; osobe, skupine, organizacije, udruge... Internet se, prema njihovu mišljenju, upotrebljava za međusobno komuniciranje, za širenje radikalne ideologije, indoktrinaciju deklariranih ili potencijalnih simpatizera, distribuciju različitih sadržaja, propagandne aktivnosti podržavanja globalnih terorističkih organizacija i pokreta uporabom chata, web-foruma i web-stranica, za prikupljanje te razmjenu podataka i informacija.

>> Novi Google Translate automatski detektira jezik i prevodi pomoću kamere

>> Googleove pametne naočale odlaze u povijest prije nego li su zaživjele

Komentara 12

DU
Deleted user
02:48 20.01.2015.

sad meni nije jasno jesu li oni prekinuli suradnju sa jednim oglasivacem u bih ili su odlučili povući se iz cijele države? članak je nedorečen

XA
xaron
03:23 20.01.2015.

Saff u članku podržava teroriste , te su ga izbacili. To je ono šta se desilo.

Avatar vrex
vrex
09:18 20.01.2015.

ne bjerujrm da su iz google- a prekinuli suradnju sa njima iz tazloga koji su naveli. mora biti jos toga(!). vijest o uhicenju komicara su objavili mediji poput guardiana, time- a i mnogi drugi i ne vidim da imaju problema zbog toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije