Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE USKORO

Novi Google Translate automatski detektira jezik i prevodi pomoću kamere

Google Translate
Foto: Google
1/2
14.01.2015.
u 21:34

Promjene će biti dostupne na Androidu i Appleovu iOS-u, i to za nekoliko dana

Google je najavio poboljšanja svoje aplikacije Translate koja će omogućiti prijevod natpisa pomoću kamere mobilnog uređaja te automatsku detekciju jezika.

Aplikacija već sad omogućuje prijevod natpisa na 36 jezika, no potrebno je prvo fotografirati natpis i onda obilježiti tekst. Uskoro ćete to moći činiti bez fotkanja, dovoljno će biti usmjeriti kameru i natpis će biti preveden na zaslonu vašeg uređaja. Zasad su podržani engleski, francuski, njemački, talijanski, portugalski, ruski i španjolski jezik, no u Googleu rade na povećanju tog broja.

Druga novost je automatska detekcija jezika. Ova je mogućnost još od 2013. godine dostupna na uređajima s operativnim sustavom Android, no obnovljena će aplikacija razgovor činiti bržim i prirodnijim, najavljuju u Googleu. Promjene će biti dostupne na Androidu i Appleovu iOS-u, i to za nekoliko dana.

 

>> Evo što su Hrvati ove godine najčešće upisivali u Google

>> Zašto su Facebook i Google opsjednuti lokacijama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije