Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska komisija:
Povratak na članak

Google, Facebook... mogu i bolje protiv dezinformacija

U Bruxellesu žele vidjeti još veći napredak do početka kampanje za europske izbore, koji se održavaju krajem svibnja, kako bi spriječile dezinformiranje u predizbornoj kampanji poput onog zabilježenog u SAD-u uoči predsjedničkih izbora ili u Velikoj Britaniji uoči referenduma o Brexitu

Komentari 3

MI
midea
06:28 30.01.2019.

da su se barem toliko trudili sa suzbijanjem dezinformacijama kada se odvijala fake news kampanja za ukazak u EU , onda im je sve bili prihvatljivo !

VL
DU
Deleted user
08:47 30.01.2019.

...a kaj je "dezinformacija" odlučuje politika!!! Pljuc!

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:03 30.01.2019.

na primjeru rusije i orkestriranog napada na nju sa svih strana, a posebno medijski tretman, vidimo da su stvari izmakle kontroli. na stranu neke stvari koje jesu problematične u rusiji, al da se jednu zemlju tako krene napadati ko njih, e to je malo previše. napad na sportaše, zabrane nastupanja zbog tamo neke izjave doktora koji je vodio laboratorij, a traže ga rusi zbog kriminala, je opasan. ni jedna sportaš koji je imao zabranu nije bio dopingiran, a ogroman veća ih živi i trenira na zapadu, i godišnje 10-ak puta je testirana u laboratorijima na zapadu, pa ništa. i takve ljude su mediji i kolege sportaši proglasili dopingiranima i varalicama. u isto vrijeme wada je izdala stotine dopusnica norvežanima, amerikancima, kanađanima, da mogu nastupati i trošiti sredstva za liječenje astme... a u zdravstvenim kartonima nemaju dijagnozu astme... 80% norveških biatlonaca ima 'astmu'! politika? miješanje u tuđe izbore? pa koja se zemlja tolko miješa u izbore po cijelom svijetu kao amerika?! licemjerje i nadmenost jednom ipak dođu na naplatu. dal postoje izbori u europi, a da na njim aktivno ne sudjeluju ameri? hint - makedonija... ukrajina? poljska? bosna? mađarska? njemačka? francuska? estonija? rumunjska? jel vi prtite izjave američkih veleposlanika prije i tijekom izbora u europskim zemljama? da pratite, vidjeli biste nešto jako zanimljivog. a fejs, google, tweeter, sve su to američki alati za prikupljanje informacija i stvaranje javnog mišljenja o nekoj stvari.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.