Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija na DIP-ove upute
Povratak na članak

GONG: Zaraženima od koronavirusa uskraćeno je biračko pravo

GONG u priopćenju navodi kako javnost treba znati na temelju kojeg zakona je zaraženima od koronavirusa oduzeto biračko pravo, s obzirom na to da hrvatski propisi ne poznaju kategoriju oduzimanja biračkog prava pa, kako kažu, tako nije ni definiran postupak kojim bi se to pravo nekome oduzelo

Komentari 3

MR
MrkiMedo
11:04 30.06.2020.

Čudno da se Gong ne oglašava po pitanju diskriminacije Hrvata u inozemstvu. Tako Hrvati u Australiji, Njemačkoj i drugim zemljama moraju putovati po 500 i više kilometara do prvog konzulata da bi mogli ostvariti glasačko pravo. A mogu glasovati samo za listu dijaspore. Istovremeno Srbi u Hrvatskoj imaju dva glasa: mogu glasovati za, na primjer, projugoslavensku Radničku frontu, dok su im tri mjesta za srpsku nacionalnu manjinu zagarantirana, pa niti ne trebaju za njih glasovati. Taj glas je već ukalkuliran.

VL
OB
Oblivion
11:22 30.06.2020.

Šta njih boli ona stvar za izbore u Hrvatskoj

VL
SO
sokol5
12:15 30.06.2020.

Neka se članovi Gonga prijave da će zaraženima odnijeti glasačke listiće.😁

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.